Πολιτική
Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2007 17:21

ΠΑΣΟΚ: «Πατέντα» των κ.κ. Αλογοσκούφη, Δούκα και Κουρή τα δομημένα ομόλογα

«Το σκάνδαλο των ομολόγων δεν θα μπορούσε να γίνει δυνατό, αν δεν υπήρχε το πολιτικό του πλαίσιο», επανέλαβε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, υπογραμμίζοντας πως το 2005 για πρώτη φορά στην οικονομική ιστορία της πατρίδας μας δημιουργήθηκε η έννοια του σύνθετου δομημένου ομολόγου. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «πατέντα» που ανήκε εξ ολοκλήρου στους κ.κ. Αλογοσκούφη, Δούκα και Κουρή και, όπως είπε, ταυτόχρονα κατασκευάστηκε στο υπουργείο Απασχόλησης ο δεύτερος πυλώνας με τους κ.κ. Τσιτουρίδη, Ευγένιο Παπαδόπουλο και τις κομματικά διορισμένες διοικήσεις των Ταμείων.

Ερωτηθείς για τις αιχμές που αφήνει η κυβέρνηση σχετικά με τη στάση των διοικήσεων των Ταμείων στο θέμα της επαναγοράς του ομολόγου από τη JP Morgan, o κ. Ευθυμίου παρατήρησε πως «οι διοικήσεις των Ταμείων στην πλειοψηφία τους είναι πρόσωπα διορισμένα από την κυβέρνηση και άρα όσα λέγοντας περί συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ που μπλοκάρουν τις αποφάσεις, διαψεύδονται από τα στοιχεία της πραγματικότητας και δεύτερον τα ταμεία οδηγήθηκαν στο να σπάσουν τα λεγόμενα "χρυσά" ομόλογα του δημοσίου για να προμηθευθούν τα σύνθετα δομημένα ομόλογα».

«Η ανάληψη και απόδοση πολιτικών ευθυνών είναι έννοια ξένη προς αυτήν την κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Ευθυμίου, προσθέτοντας ότι η «πολιτική ευθύνη είναι αυτονόητη και στο σκέλος του υπουργείου Οικονομίας και στο σκέλος του υπουργείου Απασχόλησης».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τα περί άσκησης πιέσεων στην Δικαιοσύνη από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ευθυμίου επικαλούμενος φράση του πρωθυπουργού ότι «παραλάβαμε μια Δικαιοσύνη», σημείωσε πως «όταν ο αρχηγός της εκτελεστικής εξουσίας ομιλεί περί παραλαβής της Δικαιοσύνης καταλαβαίνουμε ότι λείπει η έννοια της διάκρισης των εξουσιών στην πολιτική αντίληψη του πρωθυπουργού». Από εκεί εκκινεί όλη η συμπεριφορά του κ. Παπαληγούρα, που είτε ενεργά, είτε δια της σιωπής επιχειρεί να χειραγωγήσει την Δικαιοσύνη», παρατήρησε.