Πολιτιστικά
Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2007 20:13

Εμπρακτη συγνώμη για χρήση του Παρθενώνα σε αμερικανική διαφήμιση

Αποσύρεται η ολοσέλιδη διαφημιστική καταχώριση της αμερικανικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Verizon, που δημοσιεύτηκε στην αμερικανική έκδοση της εφημερίδας «Financial Times» (29 Μαΐου και 5 Ιουνίου 2007), στην οποία απεικονιζόταν ο Παρθενώνας.

Τη δέσμευση αυτή ανακοίνωσε χθες με επιστολή του προς την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας κ. Michael P. Lanman.

Είχε προηγηθεί οδηγία του Υπουργού Πολιτισμού κ. Γιώργου Βουλγαράκη για αποστολή, από την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, διαβήματος διαμαρτυρίας προς την εταιρεία και απαίτησης απόσυρσης της διαφήμισης που δεν είχε τη νόμιμη άδεια. Ταυτόχρονα, διερευνήθηκε η δυνατότητα νομικής παρέμβασης στο θέμα.

Στην επιστολή του προς τον Πρέσβη Αλέξανδρο Μάλλια ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας Verizon κ. Lanman αναφέρει «θέλουμε ειλικρινά να ζητήσουμε συγνώμη που χρησιμοποιήσαμε την εικόνα χωρίς την άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού... Αντιληφθήκαμε το λάθος μας χθες το απόγευμα, και αμέσως δώσαμε εντολή στο διαφημιστικό τμήμα να παύσει να χρησιμοποιεί την εικόνα του Παρθενώνα στην διαφήμισή μας. Υποσχόμαστε να μην επαναλάβουμε το λάθος αυτό στο μέλλον».