Πολιτική
Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2007 15:02

Το ΚΚΕ για την επίσκεψη Μπερνς στην Ελλάδα

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και η αξιωματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνουν τεράστιες ευθύνες με την υποστήριξη που παρέχουν στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ και της ΕΕ. Οφείλουν να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό τους λόγους για τους οποίους στηρίζουν το σχέδιο Αχτισαάρι που ανεξαρτητοποιεί το Κόσσοβο, την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, την αντιπυραυλική ασπίδα, την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων».

Αυτό αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του με αφορμή την περιοδεία Μπους στα Βαλκάνια και την επίσκεψη του αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών Νίκολας Μπερνς στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως «ο ελληνικός λαός και οι λαοί των Βαλκανίων πρέπει να επιστρέψουν ως απαράδεκτα τα "δώρα" που έφερε ο Τζ. Μπους στα Βαλκάνια και ο Ν. Μπερνς στην Ελλάδα».

Όπως επισημαίνεται, «αποτελεί αποπροσανατολισμό και καταδεικνύει τη συνενοχή των δύο μεγάλων κομμάτων καθώς περιορίζουν τη συζήτηση μόνο στο όνομα της ΠΓΔΜ αποκρύβοντας από τον ελληνικό λαό ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν και αυτό το κράτος για την προώθηση των γενικότερων σχεδίων τους στην περιοχή. Και αυτό γίνεται ανεξάρτητα από το όνομα».

Το ΚΚΕ καλεί τέλος τον ελληνικό λαό να απορρίψει την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, γιατί -όπως υποστηρίζει- «αυτή δεν διαμορφώνεται με βάση τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, αλλά με βάση τα οφέλη του κεφαλαίου».

Απαντώντας σε ερώτηση για το περιεχόμενο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον κ. Μπερνς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος είπε πως «υπάρχει μια πολύ καλή σχέση με τη φίλη και σύμμαχο χώρα» και ότι «ο αρμόδιος αμερικανός αξιωματούχος είχε μια συνάντηση και συζήτησε διάφορα θέματα με τον πρωθυπουργό».