Αθλητικά
Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021 15:16

Σε δεινή οικονομική θέση η Μπαρτσελόνα

Η οικονομική κατάσταση της Μπαρτσελόνα είναι πολύ χειρότερη από ό, τι αναμενόταν και αναφέρθηκε από διάφορα μέσα ενημέρωσης και αναλυτές μετά την παραίτηση του προέδρου Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου, τον περασμένο Οκτώβριο.

Η οικονομική κατάσταση της Μπαρτσελόνα είναι πολύ χειρότερη από ό, τι αναμενόταν και αναφέρθηκε από διάφορα μέσα ενημέρωσης και αναλυτές μετά την παραίτηση του προέδρου Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου, τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι αριθμοί που χειρίζεται το Δ.Σ. του Ζοάν Λαπόρτα, ο οποίος εξελέγη στις 7 Μαρτίου, καταγράφουν τις απώλειες στο τέλος αυτής της σεζόν σε περίπου 350 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το κανάλι TV-3.

Το ποσό να υπερβαίνει οποιαδήποτε προηγούμενη εκτίμηση, μετά τον έλεγχο που ανέθεσε το τρέχον διοικητικό συμβούλιο, το οποίο προβλέπει επίσης ότι και η επόμενη χρήση θα είναι αρνητική και τα οφέλη θα αρχίσουν να καταγράφονται από την περίοδο 2022-23. 

Πηγές από το Διοικητικό Συμβούλιο διαβεβαίωσαν ότι ο έλεγχος δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και, ως εκ τούτου, αρνήθηκαν να προβούν σε οποιαδήποτε αξιολόγηση, αν και διευκρίνισαν ότι η στιγμή είναι ιδιαίτερα λεπτή και πως οποιαδήποτε πρόβλεψη συνεπάγεται παραμονή του Μέσι στο σύλλογο, αλλά και απόκτηση ενός επιθετικού κορυφαίου επιπέδου (Χάαλαντ;).

Ο Λαπόρτα θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει και να διασφαλίσει την παρουσία παικτών που θεωρούνται απαραίτητοι, όπως οι Μορίμπα και Ουσμάν Ντεμπελέ, μετά την παράταση συμβολαίου του Άλεξ Κογιάδο (παίκτης της θυγατρικής) ως το 2023.

Οι «αζουλγκράνα» χρειάζεται πρώτα απ΄ όλα να μειώσουν το συνολικό κόστος των μισθών, μια περίσταση που τους προσκαλεί επίσης να απαλλαγούν από παίκτες που το κόστος για την απόκτησή τους δεν έχει ακόμη αποσβεστεί , με πιο εντυπωσιακή περίπτωση εκείνη του Κουτίνιο.

Το σχέδιο οικονομικής αναδιοργάνωσης περνά κυρίως από τον Φεράν Ρεβερτέρ, του γενικού διευθυντή που δεν θα ενσωματωθεί πλήρως μέχρι τον Ιούνιο, παρά το γεγονός ότι εργάζεται ήδη στο «Καμπ Νου». Από την άλλη πλευρά, η οικονομική αντιπροεδρία έχει αναληφθεί από τον Έδουαρδ Ρομέου. 

Εν τω μεταξύ, το νέο οργανόγραμμα περιλαμβάνει πέντε αντιπροέδρους. Είναι ο Ραφαέλ Γιούστε (αθλητικός), Έλενα Φορτ (θεσμική κι εκπρόσωπος), Αντόνιο Εσκουδέρο (social), Χούλι Γκούγιου (μάρκετινγκ) και τον Ρομέου (οικονομικός).

Ο Μιγκέλ Καμπς θα ενεργεί ως αναπληρωτής εκπρόσωπος. Ο Γιόσεπ Κούμπελς θα είναι ο υπεύθυνος για το μπάσκετ, ο Ζοάν Σολέ για το χάντμπολ, ο Χαβιέ Μπαρμπάνι για το χόκεϊ σε πάγκο, Αουρέλι Μας για το ποδόσφαιρο σάλας, ο Χαβιέ Πούιγκ για το γυναικείο ποδόσφαιρο και ο Ζοάν Σολέρ για τα τμήματα υποδομών.