Πολιτική
Τρίτη, 12 Ιουνίου 2007 18:56

Υπ.Υγείας: Ο κ.Πρωτόπαπας καταγγέλλει τον αμαρτωλό εαυτό του ΠΑΣΟΚ

«Ο κ.Πρωτόπαπας, με τις δηλώσεις του, δεν κάνει απλώς αυτοκριτική αλλά στην ουσία καταγγέλλει τον αμαρτωλό εαυτό του ΠΑΣΟΚ. Φτάνει πια η υποκρισία», αναφέρει χαρακτηριστικά σε απάντηση των δηλώσεων του υπεύθυνου Υγειάς και Πρόνοιας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστου Πρωτόπαπα, το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

«Το ΠΑΣΟΚ ντρέπεται για το παρελθόν του», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου. Όπως επισημαίνεται, με τους νόμους 2955/2001 και 3190/2003 το ΠΑΣΟΚ θεσμοθέτησε, νομιμοποίησε και καθιέρωσε ως γενικό κανόνα τις εξωσυμβατικές προμήθειες των νοσοκομείων. Η ΝΔ με τον τελευταίο νόμο που ψήφισε στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα για τις προμήθειες στον χώρο της Υγείας, τις σταμάτησε, τις απαγόρευσε και καθιέρωσε αποκλειστικά την διαδικασία των διαγωνισμών για το σύνολο των προμηθειών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα ο κ. Πρωτόπαπας, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, είχε υπογραμμίσει πως «οι προσωπικές επιθέσεις του κ. Αβραμόπουλου, αποσκοπούν να κρύψουν τη δική του αποτυχία, την αποτυχία της πολιτικής που διαλύει το ΕΣΥ, των εξαγγελιών που ποτέ δεν γίνονται πράξη, της ανοχής στην σπατάλη και την διαφθορά, που ανθούν στα δημόσια νοσοκομεία», κάνοντας παράλληλα λόγο για 463 εκατομμύρια ευρώ απευθείας αναθέσεις σε 18 μεγάλα δημόσια νοσοκομεία μέσα σε δυο χρόνια.