Πολιτική
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2007 15:23

Ευ.Βενιζέλος: Νόθευση της απόφασης του ΑΠ για τους συμβασιούχους

Για θέμα νόθευσης της απόφασης του Αρείου Πάγου στην υπόθεση των συμβασιούχων έκανε λόγο στη Βουλή ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλου.

«Καταγγέλλεται από το δικηγορικό σύλλογο θέμα νόθευσης της απόφασης του Αρείου Πάγου στην υπόθεση των συμβασιούχων. Ότι η αναιρετική απόφαση του ΑΠ δεν ελήφθη από την ολομέλεια του σώματος αφού τρία μέλη του βρίσκονταν σε αποστολές», παρατήρησε ο κ.Βενιζέλος και επεσήμανε πως «εκτός από το μείζον θέμα πειθαρχικής εξέτασης, τίθεται ζήτημα παραβίασης του ποινικού δικαίου και λειτουργίας των θεσμών».

«Η κυβέρνηση, που εξαπάτησε τους συμβασιούχους προεκλογικά, έχει την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να κρυφτεί πίσω από τις ενέργειες της Δικαιοσύνης. Πρέπει να μην υπεκφεύγει όμως και να πάρει άμεσα θέση. Αυτά είναι φαινόμενα σήψης και εκμαυλισμού των θεσμών», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Είναι απαράδεκτο να παίρνει το ΠΑΣΟΚ ως δεδομένο μια καταγγελία, επειδή μπορεί να το βολεύει πολιτικά, και να την υιοθετείτε. Δείχνετε ότι δεν σέβεστε τη Δικαιοσύνη την οποία κρίνετε πάντα αλά καρτ. Αν υπάρχει ζήτημα θα ακολουθηθούν τα προβλεπόμενα από τους μηχανισμούς της ίδιας της δικαιοσύνης», αντέδρασε ο υπουργός Εσωτερικών και πρόσθεσε σε ανάλογο ύφος:

«Προκαλεί θυμηδία να μιλά το ΠΑΣΟΚ για το πρόβλημα των συμβασιούχων που το ίδιο δημιούργησε και ποτέ δεν έλυσε. Αντίθετα εξέθεσε και το κράτος απέναντι στους πολίτες και την Ελλάδα απέναντι στη Κομισιόν. Η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε 33.000 συμβασιούχους αορίστου χρόνου όταν το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε κανένα και σήμερα έρχεται και ζητάει και τα ρέστα».

Kυρώθηκε ο Κώδικας Κατάστασης των Κοινοτικών και ΔημοτικώνΕν τω μεταξύ ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣΔΔΑ για την κύρωση του Κώδικα Κατάστασης των Κοινοτικών και Δημοτικών Υπαλλήλων. Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης, ενώ το καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Πάντως, τόσο ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Παρασκευάς αλλά και ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος, όσο και του ΣΥΝ Φώτης Κουβέλης, επεσήμαναν ότι το νομοσχέδιο έχει αρκετές θετικές διατάξεις και αναγνώρισαν ότι ικανοποιεί τα αιτήματα της ΠΟΕ -ΟΤΑ.