Πολιτική
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2007 16:43

Γ.Δ. JP Morgan: «Ουδέποτε ανέφερα ότι ο Γ. Κουρής ενημερώθηκε τον Οκτώβριο»

«Ουδέποτε ανέφερα ότι ο (γ.γ.του ΥΠΟΙΟ) Γιώργος Κουρής ενημερώθηκε για τη συναλλαγή του σύνθετου ομολόγου τον Οκτώβριο. Οιοσδήποτε ισχυρισμός περί του αντιθέτου είναι ανακριβής», υπογραμμίζει σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, Θεόδωρο Σκρέκα, ο γενικός διευθυντής της JΡ Morgan για την Ευρώπη Jakob Stott (Στοτ).

Στην επιστολή του, την οποία -όπως διευκρινίζει- αποστέλλει «προκειμένου να αποφευχθούν άσκοπες υποθέσεις και εικασίες» σχετικά με τα όσα είπε χθες στην κοινοβουλευτική επιτροπή http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/06/13/1345409.htm , ο κ.Τοτ αναφέρει τα εξής:

«Κατά την ακρόαση μου αρκετές από τις ερωτήσεις που τέθηκαν απαιτούσαν λεπτομερή αναφορά στις ημερομηνίες, κατά τις οποίες πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις με εκπροσώπους του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους. Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι οι συζητήσεις για το σύνθετο ομόλογο ξεκίνησαν με τον ΟΔΔΗΧ τον Οκτώβριο του 2006. Η JΡ Morgan συνεργάστηκε με σειρά προσώπων στον ΟΔΔΗΧ και το ελληνικό δημόσιο, περιλαμβανομένου του Γιώργου Κουρή. Κατά την ακρόαση μου χθες δεν ανέφερα ότι ο Γιώργος Κουρής ενημερώθηκε για τη συναλλαγή του σύνθετου ομολόγου τον Οκτώβριο. Οιοσδήποτε ισχυρισμός περί του αντιθέτου είναι ανακριβής».