Πολιτική
Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2007 14:13

Συμφωνία ΥΠΕΣΔΔΑ με ΟΗΕ για την αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης

Πενταετή συμφωνία Τεχνικής Συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του Περιφερειακού Κέντρου για την Ευρώπη του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών υπέγραψαν σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος και ο διοικητής του Αναπτυξιακού Προγράμματος Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη και την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών κ. Ben Slay. Στόχος της αποτελεί η αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης των χωρών της ευρύτερης περιοχής.

Όπως είπε ο κ.Παυλόπουλος, η συνεργασία με τον ΟΗΕ έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια. «Μόνο που στα προηγούμενα χρόνια, από λάθη των προηγούμενων Κυβερνήσεων, αλλά και από ορισμένα σφάλματα, δυστυχώς, μέσα στους κόλπους του ΟΗΕ, το Κέντρο που είχε δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη ουσιαστικά δεν λειτούργησε ποτέ», παρατήρησε.

«Από την πλευρά του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών εν γένει -δήλωσε με τη σειρά του ο κ.Slay- και του Αναπτυξιακού Προγράμματος ειδικότερα, έχουμε πλήρη επίγνωση της σημασίας της Συμφωνίας που υπεγράφη μόλις τώρα και της τεχνογνωσίας και των ειδικεύσεων που υπάρχουν στην Ελλάδα, καθώς και της εμπειρίας που έχει αποκτήσει από την εποχή που μπήκε στην Ε.Ε.. Έτσι, προσβλέπουμε σ’ αυτή τη Συμφωνία ως σε ένα μεγάλο μέσο για την ανάπτυξη του Προγράμματος του Κέντρου της Μπρατισλάβας - και του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών εν γένει - για την προώθηση των στόχων της χρηστής διακυβέρνησης».