Πολιτική
Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2007 16:48

«Συνεχίζεται η προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου των ομολόγων»

«Συνεχίζεται εκ μέρους της κυβέρνησης η προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου των ομολόγων -της λεηλασίας των αποθεματικών των Ταμείων που η ίδια σχεδίασε και υλοποίησε- με την τροπολογία που κατέθεσε, κατά την προσφιλή της μέθοδο Παρασκευή απόγευμα», υπογράμμισαν οι υπεύθυνες Οικονομίας και Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου και Μαρία Δαμανάκη.

Όπως επισημαίνουν, «αντί να επιστραφούν τα κλεμμένα και να αποδοθούν οι ευθύνες, όσο υψηλά κι αν βρίσκονται, η κυβέρνηση ζητάει από τους φορολογούμενους να πληρώσουν τις μίζες και τις βαλίτσες. Τα Ταμεία που η κυβέρνηση έχει εμπλέξει στο σκάνδαλο των ομολόγων είναι 24 κι όχι τέσσερα και τα δομημένα ομόλογα είναι πολλά κι όχι μόνον το κρυφό ομόλογο». «Το τεράστιο αυτό σκάνδαλο δεν μπορεί να κουκουλωθεί και το σύνολο των ευθυνών θα αποδοθεί», κατέληξαν.

Ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος για την οικονομική και κοινωνική πολιτική του ΣΥΝ, δήλωσε:

"«Με την απαράδεκτη και διάτρητη κυβερνητική τροπολογία, ο ελληνικός λαός καλείται να πληρώσει από την τσέπη του τις βρώμικες συναλλαγές αλλά και τις μίζες των επιτηδείων. Η κυβέρνηση με αυτού του είδους τις μεθοδεύσεις, αντί να κουκουλώσει, όπως, ίσως, φαντάζεται, την υπόθεση, εκτίθεται ακόμα περισσότερο και ομολογεί τη συνενοχή και τις ευθύνες της.»