Κοινωνία
Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021 11:30

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε κλοπή κοσμημάτων μεγάλης αξίας από κοσμηματοπωλείο

Στη σύλληψη δύο ατόμων και στην ταυτοποίηση ενός ακόμη συνεργού τους οι οποίοι ενέχονται σε διάρρηξη κοσμηματοπωλείου, με κλοπή κοσμημάτων μεγάλης αξίας, έφθασε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη.

Στη σύλληψη δύο ατόμων και στην ταυτοποίηση ενός ακόμη συνεργού τους οι οποίοι ενέχονται σε διάρρηξη κοσμηματοπωλείου, με κλοπή κοσμημάτων μεγάλης αξίας, έφθασε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς, ηλικίας 50 - 57 ετών (οι συλληφθέντες) και 28 ετών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες τον Οκτώβριο του 2020 εισήλθαν βραδινές ώρες σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της πόλης και αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε κοσμήματα αξίας 121.000 ευρώ, καθώς και 7.000 ευρώ. Στη συνέχεια διέφυγαν με όχημα το οποίο είχαν μισθώσει.

Στο πλαίσιο επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, οι δύο δράστες, 50 και 57 ετών, συνελήφθησαν, στα σπίτια τους, στη δυτική Θεσσαλονίκη και στο κέντρο της πόλης, αντίστοιχα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις κατοικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος αυτοσχέδιων διαρρηκτικών εργαλείων, κουτί με φύλλα αλουμινίου-εντυπώματα διαφόρων κλειδιών, πλήθος κλειδιών από θύρες ασφαλείας και κλειδαριές, ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, φορητοί υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές), πλήθος κοσμημάτων (ρολόγια, σκουλαρίκια), εννέα μαχαίρια,  εργαλείο κοπής υαλοπινάκων και ναρκωτικές ουσίες (χάπια, μεθαδόνη).

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, προέκυψε ότι ο 57χρονος προ ημερών διέρρηξε κεντρική θύρα διαμερίσματος στο κέντρο της πόλης και αφαίρεσε ηλεκτρονικές συσκευές και κοσμήματα.

Με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής, βίας κατά δικαστικών υπαλλήλων, κλοπής, καθώς και για παραβάσεις των Νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.