Αθλητικά
Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 12:43

Χωρίς Μέσι και Ρονάλντο μετά από 16 χρόνια το Champions League

Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους αποκλείστηκαν στη φάση των «16» του Champions League κι έτσι, για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια και την περίοδο 2004-05, ουδείς από τους Ρονάλντο και Μέσι θα βρεθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους αποκλείστηκαν στη φάση των «16» του Champions League κι έτσι, για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια και την περίοδο 2004-05, ουδείς από τους Ρονάλντο και Μέσι θα βρεθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Είναι το τέλος μιας εποχής που χαρακτήρισαν οι δύο κορυφαίοι ποδοσφαιριστές σον πλανήτη, που σιγά-σιγά αφήνουν χώρο στη νέα γενιά, που την παρούσα στιγμή εκφράζουν οι Κιλιάν Μπαπέ και Έρλιγνκ Χάαλαντ.

Τα προηγούμενα χρόνια τουλάχιστον ένας από Μέσι ή Ρονάλντο βρισκόταν με το σύλλογό του ανάμεσα στις οκτώ κορυφαίες της Ευρώπης.

Την περίοδο 2005-06 η πορεία του CR7 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σταμάτησε στους ομίλους (η Γιουνάιτεντ τελευταία πίσω από Βιγιαρεάλ, Μπενφίκα, Λιλ), ενώ η Μπαρτσελόνα του Μέσι έφτασε στον τελικό, νικώντας τη (2-1) την Άρσεναλ.

Εκείνη τη σεζόν ο Πορτογάλος επιθετικός είχε μόλις ένα γκολ σε οκτώ αγώνες, όσα και ο «ψύλλος», που δεν είχε παίξει στον τελικό της 17ης Μαΐου 2006, στο Παρίσι.