Πολιτική
Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2007 12:11

Παπαρήγα: «Ο καταλληλότερος αρχηγός μπορεί να γίνει ο λαός τιμωρός»

«Ο καταλληλότερος αρχηγός μπορεί να γίνει ο λαός τιμωρός. Αυτός είναι ο καταλληλότερος αρχηγός και έτσι εμείς απαντάμε στις δημοσκοπήσεις», υπογράμμισε χαρακτηριστικά κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα.

Η κ.Παπαρήγα μίλησε για προγράμματα φτώχειας που εξήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομίας (επίδομα 1.000 ευρώ) και επιδόματα φτώχειας που εξήγγειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (αύξηση επιδομάτων κατά 1,5 - 2 ευρώ την ημέρα). «Μέσω του κατώτατου μισθού, του κατώτατου εγγυημένου εισοδήματος, της εθνικής σύνταξης όπως λένε, δεν στοχεύουν τόσο στο να αντιμετωπίσουν τη φτώχια, αλλά κυρίως να ρίξουν προς τα κάτω το σύνολο των αμοιβών. Αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός, η μεταρρύθμιση και η ανανέωση. Γι’ αυτό και εμείς τα απορρίπτουμε», παρατήρησε η γ.γ. του ΚΚΕ.

Ερωτηθείσα εξάλλου για τη συνεχιζόμενη αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ (μετά και την επίθεση του Θ.Πάγκαλου στον Ριζοσπάστη) η κ.Παπαρήγα σημείωσε: «Το ΠΑΣΟΚ ενοχλείται από τη διαπίστωση, που δεν είναι μόνο δική μας αλλά ενός μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού, μεγαλύτερου από ποτέ, που λέει ότι τα δυο κόμματα είναι ίδια στις βασικές επιλογές. Αυτό τους ενοχλεί. Επειδή ξέρουν ότι το ΚΚΕ αυτή τη διαπίστωση την έχει κάνει εδώ και πολλά χρόνια χτυπάνε το σαμάρι».

Επίσης η κ.Παπαρήγα επεσήμανε πως συμφέρει και τα δύο μεγάλα κόμματα η προεκλογική κόντρα για το θέμα των ομολόγων γιατί, όπως είπε, «με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να κρύψουν το γεγονός ότι τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν λεηλατηθεί εδώ και πάνω από 50 χρόνια και κυρίως θέλουν να κρύψουν την μεθόδευση που θα κάνουν, εξίσωση, για παράδειγμα των ορίων συνταξιοδότησης γυναικών και ανδρών στα 65, άνοδος του ορίου συνταξιοδότησης - τα 67 στην πορεία θα τα φτάσουν μέχρι τα 71, αν δεν ανακοπεί αυτή η πορεία τους και από τη λαϊκή ψήφο». «Τους συμφέρει -υπογράμμισε- να μιλάνε για την κλοπή ως σκάνδαλο παράνομο και όχι για τα νόμιμα σκάνδαλα που διαπράττουν καθημερινά».

Κληθείσα τέλος να σχολιάσει το νέο βίντεο αστυνομικής βίας από το Α.Τ. Ομόνοιας που μετέδωσε τηλεοπτικό κανάλι, η γ.γ. του ΚΚΕ παρατήρησε πως «η αστυνομία δεν ήταν ποτέ απαλλαγμένη από τέτοια γεγονότα και επεισόδια. Τα συναντάς ανοιχτά στους δρόμους κατά των διαδηλώσεων και έχουμε και κακοποιήσεις διαδηλωτών αλλά και κρατουμένων υπόπτων για ποινικά αδικήματα». «Δεν χρειάζεται να πω ότι είναι γεγονός απαράδεκτο και ότι πρέπει να το σηκώσουμε, αλλά πάνω απ’ όλα έχει σημασία ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε ενίσχυση των κρατικών, παρακρατικών και μη κρατικών δυνάμεων καταστολής. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε αλλαγές και στο στρατό. Ο λεγόμενος εθελοντικός, δηλαδή ο μισθοφορικός στρατός που συγκροτούν, ανεξάρτητα από το ότι είναι παιδιά του λαού σε αυτόν παρόλα αυτά ως αποστολή θα έχει και το τσάκισμα του λαϊκού κινήματος. Επομένως καλό είναι να βλέπουμε το δέντρο αλλά να μη χάσουμε και το δάσος», πρόσθεσε η κ.Παπαρήγα.

Τη Δευτέρα το πρωί η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ θα επισκεφτεί το εργοστάσιο της ΦΑΓΕ Α.Ε. (Ερμού 36, Μεταμόρφωση) όπου θα μιλήσει σε συγκέντρωση των εργαζομένων στο αμφιθέατρο της εταιρείας. Αμέσως μετά θα συναντηθεί με το Δ.Σ. του επιχειρησιακού σωματείου στα γραφεία του.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 19.00 μ.μ., θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων από τον κλάδο του εμπορίου, την οποία διοργανώνει η αχτίδα Υπηρεσιών της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ για τις βουλευτικές εκλογές, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου).