Πολιτική
Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2007 13:16

Μνημόσυνο για τον Ανδρέα Παπανδρέου

Εντεκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ημέρα του θανάτου του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου και στο Α' νεκροταφείο της Αθήνας ετελέσθη το καθιερωμένο μνημόσυνό του παρουσία μελών της οικογένειάς του, παλαιών συνεργατών του και στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

"Η μνήμη του Ανδρέα παραμένει άσβεστη, μας δίνει δύναμη για το σήμερα και έμπνευση για το αύριο", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

"Η πραγματική τιμή και ο σεβασμός στη μνήμη του Ανδρέα είναι το να ακολουθούμε τις πολιτικές του παρακαταθήκες, όπως ο πατριωτισμός και η συμμετοχή του απλού Ελληνα πολίτη στα κέντρα λήψης αποφάσεων και εξελίξεων. Πιστεύω, ότι έτσι έχει μείνει ο Ανδρέας στις καρδιές των Ελλήνων και έτσι θα παραμείνει. Ο,τιδήποτε άλλο είναι προς επικοινωνιακή κατανάλωση", δήλωσε η κ. Δήμητρα Παπανδρέου, ενώ από τη μεριά του ο κ. Λαλιώτης είπε ότι "ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι ένας μεγάλος απών με διαρκή όμως ισχυρή και έντονη παρουσία, γιατί υπάρχει παντού με τα οράματά του, τις ιδέες και το δημιουργικό του έργο. Η μνήμη του Ανδρέα είναι μια ζώσα μνήμη με δυναμικές εγγραφές και αναφορές στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον".

Ως παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου είναι "οι ιδρυτικές μας αρχές, οι οποίες είναι πάντοτε αναλοίωτες και πάνω στις οποίες οφείλουμε πάντοτε να δουλεύουμε", είπε η κ. Αννα Διαμαντοπούλου.

Από τη μεριά του κ. Ακης Τσοχατζόπουλος έκανε λόγο για έναν ηγέτη που άλλαξε την Ελλάδα και το έργο του οποίου το ΠΑΣΟΚ έχει υποχρέωση να συνεχίσει.

"Πυξίδα" χαρακτήρισε το έργο του Α. Παπανδρέου ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης.

Εκτός από τις δηλώσεις για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, υπήρξαν και πολιτικές δηλώσεις που αφορούν στην τρέχουσα επικαιρότητα με την κ. Διαμαντοπούλου να δηλώνει ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Πάτρα ότι "μετά τη δημοσίευση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ περιμέναμε δυο πράγματα: ή αντιγραφή ή πλειοδοσία σε συγκεκριμένα ζητήματα, αλλά και τα δύο καθιστούν την κυβέρνηση αναξιόπιστη. ''

Από τη μεριά του ο κ. Χυτήρης δήλωσε ότι "οι δημοσκοπήσεις τέλειωσαν και θα μιλήσει η κάλπη", ενώ επέκρινε τον πρωθυπουργό ότι "τώρα θυμήθηκε τα οικονομικά του κοσμάκη, κόβει κορδέλες από έργα του ΠΑΣΟΚ και υπόσχεται λαγούς με πετραχείλια".

"Η δυναμική είναι με το ΠΑΣΟΚ, η αξιοπιστία της κυβέρνησης καταρρέει, ο πρωθυπουργός μετά από τρισήμιση χρόνια απραξίας έρχεται να παρουσιάσει ένα έργο που δεν υπάρχει, ενώ από την άλλη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με το πρόγραμμά μας μπορεί να εμπνεύσει τον κόσμο και σε αυτή τη μάχη ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ θα είναι οι τελικοί νικητές", δήλωσε η κ. Μιλένα Αποστολάκη, ενώ από τη μεριά του ο κ. Νίκος Χριστοδουλάκης είπε ότι καμιά ωραιοποίηση δεν μπορεί να κρύψει την απαξίωση της οικονομίας.

Τέλος, στο σημερινό μνημόσυνο του Α. Παπανδρέου παρέστησαν, μεταξύ άλλων ,οι Γ. Παπανδρέου, Αγγέλα Κοκόλα, Αντώνης Λιβάνης, Π. Ευθυμίου, Αντρ. Παπανδρέου, Κ. Λαλιώτης, Ν. Αθανασάκης, Ευ. Βενιζέλος, Δημ. Κρεμαστινός, Απ. Κακλαμάνης, Τηλ. Χυτήρης, Γ. Κατσιφάρας ,Δήμητρα Παπανδρέου, Ακ. Τσοχατζόπουλος, Ν. Χριστοδουλάκης, Γ. Ανωμερίτης, Κ. Γείτονας, Συλβάνα Ράπτη, Σοφία Σακοράφα, Γ. Λιάνης, Δημ. Ρέππας, Αννα Διαμαντοπούλου, Ν. Σηφουνάκης, Στ. Λαμπρινίδης ,Κατ. Παντελής, Δημ. Λιντζέρης και Εύη Χριστοφιλοπούλου.