Η ιστορία γνωστή. Διοργανώθηκε σε χωριό του ορεινού Μυλοποτάμου Ρεθύμνης μάζωξη την περασμένη εβδομάδα. Σε κέντρο διασκέδασης, που άνοιξε γι’ αυτόν τον λόγο. Με ζωντανή μουσική, γλέντι περιωπής. Με καλεσμένη τραγουδίστρια με ιδιαίτερη χροιά φωνής, γραφει η Κατερίνα Τζωρτζινάκη.
Από την έντυπη έκδοση
Της Κατερίνας Τζωρτζινάκη
[email protected]
Η ιστορία γνωστή. Διοργανώθηκε σε χωριό του ορεινού Μυλοποτάμου Ρεθύμνης μάζωξη την περασμένη εβδομάδα. Σε κέντρο διασκέδασης, που άνοιξε γι’ αυτόν τον λόγο. Με ζωντανή μουσική, γλέντι περιωπής. Με καλεσμένη τραγουδίστρια με ιδιαίτερη χροιά φωνής.
Με τουλάχιστον 200 χαροκόπους. «Χαροκοπάτε, αδέρφια, μην αφήνετε την έγνοια να πατήσει την καρδιά σας». Δεν την άφησαν. Το ντέρτι τους κατάθεσαν. Σε μια περίοδο κατά την οποία ο νομός έχει τεθεί σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου, λόγω σοβαρής διασποράς του νέου κορονοϊού.
«Καλά έκαναν. Σιγά, μη σας ζητήσουν και άδεια». «Όποιος φοβάται, να ταμπουρωθεί στο σπίτι του». «Κάνει μια βραδιά ζημιά;». «Αυτό φταίει που ο ιός να περιοριστεί δεν λέει;».
Προφανώς, δεν φταίει μόνο αυτό, που οι εφεδρείες των νοσοκομείων είναι πολύ στενεμένες, που από χαμηλό ορίζοντα ολόκληρες επαγγελματικές κατηγορίες είναι ζωσμένες, που οι αντοχές είναι εξαντλημένες.
Προφανώς, δεν φταίει μόνο το γλέντι στο καπετανοχώρι, για την αγωνία του διαρκούς «άνοιξε - κλείσε», για τον ψυχοφθόρο περιορισμό και τις άδηλες ακόμη επιπτώσεις του.
Προφανώς, δεν φταίει ως μεμονωμένο γεγονός το κέφι στο βουνό, που το προσωπικό στα νοσοκομεία είναι στα όριά του και ειδικευόμενοι γιατροί κάνουν 10 εφημερίες τον μήνα, και αυτό γίνεται επί μήνες.
Προφανώς, δεν φταίει που απουσιάζουν οι έλεγχοι σε εργασιακούς χώρους και δεν τηρείται ούτε το απλό μέτρο, της χρήσης μάσκας από τους εργαζόμενους.
Προφανώς, δεν φταίει για μέτρα-ημίμετρα και για διαφορετικές προσεγγίσεις οι οποίες μεταβάλλονται συνεχώς. «Είναι ένα τεράστιο παγκόσμιο πρόβλημα, δεν υπάρχει μία λύση. Αν με κάποιο μαγικό τρόπο όλοι έχουμε απόσταση περισσότερο από 2 μέτρα, ο ιός θα εξαφανιζόταν».
Αλλά, ναι, μια βραδιά κάνει ζημιά. Όχι μόνο η νοοτροπία της ανεμελιάς, αλλά η αίσθηση της ασυλίας. Γι’ αυτό δεν επιδείκνυαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το ξεφάντωμα μέχρι πρωίας;
Ενημερώθηκε η αστυνομία. Σχηματίστηκε δικογραφία, ασκήθηκε δίωξη εις βάρος των διοργανωτών και κινήθηκε η διαδικασία των διοικητικών προστίμων.
Ενημερώθηκε η αστυνομία. «Επέλεξε, όμως, να μην παρέμβει εκείνη τη στιγμή για να αποφευχθούν έκτροπες καταστάσεις, λόγω του πλήθους».
Το γλέντι δεν σχόλασε, νόμος είναι το κέφι του αντάρτη.