Πολιτική
Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2007 14:13

Στις 12 μ. θα κλείσουν αύριο και την Τετάρτη οι δημόσιες υπηρεσίες λόγω καύσωνα

«Εν όψει των δυσμενών καιρικών συνθηκών http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/06/25/1349640.htm και της αναμενόμενης περαιτέρω αύξησης των ήδη υψηλών θερμοκρασιών κατά το επόμενο διήμερο, οι δημόσιες υπηρεσίες να φροντίσουν για την αποχώρηση του προσωπικού τους την Τρίτη 26 και Τετάρτη 27 Ιουνίου 2007 στις 12 το μεσημέρι, πλην των Γενικών Διευθυντών οι οποίοι θα παραμείνουν ως το τέλος του κανονικού ωραρίου».

Τα παραπάνω επισημαίνει σε σημερινή του εγκύκλιο ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Προκόπης Παυλόπουλος.

Είναι προφανές, υπογραμμίζεται στην εγκύκλιο, ότι το ανωτέρω μέτρο δεν ισχύει για τις υπηρεσίες εκείνες οι οποίες οφείλουν βάσει ειδικών διατάξεων και συνθηκών εργασίας να λειτουργούν σε 12ωρη ή 24ωρη βάση (π.χ. Νοσηλευτικά Ιδρύματα).

Η εγκύκλιος εστάλη προς όλα τα Υπουργεία, τις Γενικές και Ειδικές Γραμματείες των Υπουργείων, τις Αυτοτελείς Γενικές Γραμματείες και τις Αυτοτελείς Υπηρεσίες, τις Ανεξάρτητες Αρχές, τις Περιφέρειες και τη Διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α.

Οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού καλούνται να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να τηλεφωνούν στο 1570.