Πολιτική
Τρίτη, 26 Ιουνίου 2007 17:32

ΠΑΣΟΚ: «Ηθικό και πολιτικό Βατερλό της κυβέρνησης» η απόρριψη της Εξεταστικής

«Ηθικό και πολιτικό Βατερλό της κυβέρνησης» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, την απόρριψη της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα των ομολόγων.

«Η γιγάντια αυτή υπόθεση, 120 μέρες μετά παραμένει ανοιχτή και το γεγονός ότι η κυβέρνηση χρησιμοποίησε χθες την πλειοψηφία της για να απορρίψει το αίτημα της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής είναι απόδειξη της ενοχής της σε αυτήν την υπόθεση», σημείωσε ο κ.Ευθυμίου, υπογραμμίζοντας όμως ότι «παρόμοιας κλίμακας υποθέσεις δεν μπορούν να κλείσουν με κοινοβουλευτικές περιστασιακές πλειοψηφίες».

Όπως είπε, για το ΠΑΣΟΚ το θέμα δεν κλείνει. «Το ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευθεί ότι ως κυβέρνηση αύριο, ο φάκελος Εξεταστική Επιτροπή θα ανοίξει και θα αποδοθούν προς όλες τις κατευθύνσεις, οι ποινικές, αστικές και πολιτικές ευθύνες, η αλήθεια θα λάμψει και οι υπεύθυνοι θα πληρώσουν», τόνισε.

Ο κ. Ευθυμίου ανέφερε ότι την ίδια περίοδο που εκδίδονταν τα σύνθετα δομημένα ομόλογα στην Ελλάδα, είχαν εκδοθεί αντίστοιχα και στην Ιταλία, όμως η «ιταλική κυβέρνηση απαγόρευσε την διαπραγμάτευσή τους στην εσωτερική ιταλική αγορά».

«Εδώ το 2005 εκδίδει τα σύνθετα δομημένα ομόλογα το υπουργείο Οικονομίας και αυτά αγοράζονται από 24 ταμεία και απ’ ότι αποδεικνύεται και από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, την Αγροτική Τράπεζα και το ΙΚΑ», παρατήρησε ο κ. Ευθυμίου, προσθέτοντας ότι «είμαστε βέβαιοι ότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν θα υιοθετήσει την ματιά της κυβέρνησης ότι η υπόθεση αφορά ένα ομόλογο και τέσσερα ταμεία, αλλά θα διερευνήσει εις βάθος όλα τα ομόλογα και όλα τα Ταμεία».