Κόσμος
Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2007 12:27

Παγκόσμια Τράπεζα: 80 εκατ. δολ. στην Κένυα για την καταπολέμηση του AIDS

Ποσόν ύψους 80 εκατ. δολ. θα διαθέσει η Παγκόσμια Τράπεζα στην Κένυα για την μάχη κατά του AIDS, το οποίο σύμφωνα με την κυβέρνηση σκοτώνει εκατοντάδες ανθρώπους ημερησίως.

Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της λειτουργίας του κρατικού Εθνικού Συμβουλίου Ελέγχου του AIDS, που συντονίζει τις δραστηριότητες των μη κυβερνητικών οργανώσεων που εμπλέκονται στην καταπολέμηση της νόσου. Μερικά από τα κεφάλαια θα κατευθυνθούν σε μη κυβερνητικές οργανώσεις.

«Εχουμε σκοπό να στηρίξουμε 5 εκατ. ανθρώπους στην Κένυα – ειδικά ορφανά και νέες γυναίκες – που έχουν μολυνθεί άμεσα ή έμμεσα», σύμφωνα με τον επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Κένυα, Colin Bruce.

To Εθνικό Συμβούλιο Ελέγχου του AIDS, έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία που έδειξαν ότι ο δείκτης του AIDS στην Κένυα μειώθηκε στο 5,9% από 6,1% το 2004 και αναμένεται να υποχωρήσει το 5,5% έως το 2010. Οι αξιωματούχοι επικαλούνται την καλύτερη προστασία, τη μεγαλύτερη χρήση προφυλακτικών και την πιο υπεύθυνη αντιμετώπιση του σεξ για τη μείωση των δεικτών της νόσου.