Κόσμος
Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2007 12:42

Τζορτζ Μπους: Δεν είναι το «σκυλάκι» μου ο Μπλερ

Γελοίους χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ τους χαρακτηρισμούς ότι ο Τόνι Μπλερ είναι το «σκυλάκι του Μπους», αποτίοντας φόρο τιμής στον στενό του σύμμαχο με αφορμή την αποχώρηση του Μπλερ από την πρωθυπουργία http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/06/27/1350637.htm .

«¶κουσα ότι τον αποκαλούσαν "το κανίς του Μπους". Αλλά ο Μπλερ είναι μεγαλύτερος από αυτό. Πρόκειται μόνο για μακρινούς θορύβους που ήθελαν να εκτρέψουν την προσοχή μας από το ουσιώδες. Εργαζόμαστε από κοινού για να επιτύχουμε την παγκόσμια ειρήνη αντιμέτωποι σε έναν τεράστιο κίνδυνο», τονίζει ο Τζορτζ Μπους σε συνέντευξη που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Sun.

«Κατά κάποιο τρόπο η σχέση μας είχε εκληφθεί σαν ο Μπους να έλεγε στον Μπλερ: "πήδα" και ο Μπλερ απαντούσε: "σε ποιό ύψος;". Αλλά δεν λειτουργεί έτσι. Είναι μια σχέση στην οποία και οι δύο πηδάμε. Ο Τόνι έχει μια σπουδαία πορεία και η ιστορία θα τον κρίνει θετικά. Είναι ένας πολύ ταλαντούχος άνδρας για τον οποίο τρέφω μεγάλο σεβασμό», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ στη συνέντευξη που παραχώρησε το Μάιο και η βρετανική εφημερίδα επέλεξε να δημοσιεύσει την ημέρα αποχώρησης του Μπλερ από τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα.

Ο πρόεδρος Μπους αναφέρθηκε και στην ευγλωττία του Τόνι Μπλερ. «Ο Τόνι έχει ένα μεγάλο ταλέντο. Εκφράζεται καλά, θα ήθελα να είχα αυτό το ταλέντο. Θα ήθελα να ήμουν καλύτερος ρήτορας. Μπορεί πράγματι να κουβεντιάζει. Έχει ένα πιο εκλεπτυσμένο και εκφραστικό ύφος από εμένα. Εγώ εκφράζομαι πιο πεζά», παρατήρησε.

Παράλληλα στη συνέντευξή του ο Τζορτζ Μπους αποκαλύπτει ότι ζήτησε από τον Τόνι Μπλερ να παραμείνει στον πρωθυπουργικό θώκο έως το τέλος της προεδρικής του θητείας. «Τού το ζήτησα εγωιστικά: ελπίζω να μπορέσεις να παραμείνεις έως το τέλος της θητείας μου! Αλλά το Τόνι μου είπε πολύ καλά λόγια για τον Γκόρντον Μπράουν», αναφέρει.