Πολιτική
Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2007 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ πτώση των υψηλών θερμοκρασιών προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Τοπικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες στην Κεντρική Μακεδονία. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 και στα ανατολικά 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και αργότερα καταιγίδες. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ, οι οποίοι σταδιακά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 5 και στα ανατολικά μέχρι 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 τοπικά 6 Μποφόρ και στα νοτιοανατολικά μέχρι 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα νότια 6 τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα στα βόρεια. Ανεμοι: Ασθενείς οι οποίοι σταδιακά θα γίνουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Ανεμοι: Ασθενείς οι οποίοι σταδιακά θα γίνουν βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ, αλλά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Ανεμοι: Στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 Μποφόρ. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία. Οι μέγιστες τιμές δεν θα ξεπεράσουν τους 34 βαθμούς.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)