Κόσμος
Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2007 17:02

Κύπρος - Ο αμερικανός πρεσβευτής επιβεβαίωσε το θάνατο του στρατιωτικού ακολούθου

Ο αμερικανός πρεσβευτής στην Κύπρο, Ρόναλτ Σλίκερ, επιβεβαίωσε ότι το πτώμα που βρέθηκε νωρίτερα σήμερα σε δύσβατη ορεινή περιοχή στο νοτιοδυτικό τμήμα της επαρχίας Λευκωσίας, ανήκει στον αμερικανό στρατιωτικό ακόλουθο, Τόμας Μούνεϊ http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/07/02/1352303.htm .

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Σλίκερ αναφέρει ότι τα αίτια του θανάτου του Τόμας Μούνεϊ θα διερευνηθούν και οποιεσδήποτε περαιτέρω πληροφορίες θα ανακοινωθούν σε κατάλληλη στιγμή.

Παράλληλα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τις κυπριακές αρχές και τους κυπρίους πολίτες για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν στον εντοπισμό του.

Στην ανακοίνωση της πρεσβείας γνωστοποιείται ακόμη ότι λόγω του θανάτου του στρατιωτικού ακολούθου ακυρώνεται η αποψινή δεξίωση για την επέτειο της αμερικανικής ανεξαρτησίας.

Το πτώμα του Τόμας Μούνεϊ, 45 ετών, τρίτου τη τάξει στην αμερικανική πρεσβεία, εντοπίστηκε σε δασώδη, δύσβατη περιοχή, από αγρότη. Ο αρχηγός της κυπριακής αστυνομίας, Ιάκωβος Παπακώστας, δήλωσε ότι το πτώμα βρισκόταν σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από το αυτοκίνητο του Μούνεϊ, σε χωματόδρομο.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, από τις πρώτες έρευνες που διενήργησε η αστυνομία, αποκλείστηκε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Πηγή ΑΠΕ