Τα γουρούνια μπορούν να παίζουν βιντεοπαιχνίδια, ανακάλυψαν επιστήμονες, μετά από σχετικές δοκιμές.Όπως αναφέρει το BBC, τέσσερα γουρούνια- Hamlet, Omelette, Ebony, Ivory- εκπαιδεύτηκαν στη χρήση ενός joystick για να κατευθύνουν έναν κέρσορα που εμφανιζόταν σε μια οθόνη. Όπως τόνισαν οι επιστήμονες, το ότι ήταν σε θέση να κατανοήσουν τη σύνδεση μεταξύ του μοχλού και του παιχνιδιού «δεν είναι μικρό κατόρθωμα».
Τα γουρούνια μπορούν να παίζουν βιντεοπαιχνίδια, ανακάλυψαν επιστήμονες, μετά από σχετικές δοκιμές.
Όπως αναφέρει το BBC, τέσσερα γουρούνια- Hamlet, Omelette, Ebony, Ivory- εκπαιδεύτηκαν στη χρήση ενός joystick για να κατευθύνουν έναν κέρσορα που εμφανιζόταν σε μια οθόνη. Όπως τόνισαν οι επιστήμονες, το ότι ήταν σε θέση να κατανοήσουν τη σύνδεση μεταξύ του μοχλού και του παιχνιδιού «δεν είναι μικρό κατόρθωμα».
Επίσης, τα γουρούνια συνέχισαν να παίζουν ακόμα και όταν χάλασε το μηχάνημα που έδινε τροφή ως ανταμοιβή. Συνήθως λάμβαναν ένα κομμάτι τροφής όταν περνούσαν ένα επίπεδο, μα κατά τις δοκιμές αυτό χάλασε, ωστόσο δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν να περνούν επίπεδα, με προτροπές από τους ερευνητές.
«Αυτού του είδους η έρευνα είναι σημαντική επειδή, όπως με τα νοήμονα όντα, το πώς αλληλεπιδρούμε με τα γουρούνια και το τι τους κάνουμε τα επηρεάζει και είναι σημαντικό για αυτά» είπε η Dr. Κάντας Κρόνει, lead author της συγκεκριμένης έρευνας.
Οι επιστήμονες θεώρησαν πως το ότι τα γουρούνια μπορούσαν να παίζουν βιντεοπαιχνίδια εν γένει ήταν ιδιαίτερα αξιοσημείωτο, δεδομένου ότι πρόκειται για ζώα με πρεσβυωπία και χωρίς χέρια ή αντίχειρες.
Από τα δύο γουρούνια Yorkshire το ένα ήταν καλύτερο από το άλλο, μα και τα δύο δυσκολεύονταν όταν γινόταν πιο δύσκολο. Τα άλλα δύο (Panepinto) είχαν μεγαλύτερη απόκλιση όσον αφορά στις ικανότητές τους, μα οι επιστήμονες ήταν ικανοποιημένοι που παρατήρησαν ότι οι προσπάθειες ήταν σκόπιμες και εστιασμένες αντί για τυχαίες- κάτι που χαρακτήρισαν «above chance». Αυτό σημαίνει ότι, σε έναν βαθμό, όλα τα ζώα κατάλαβαν τη σχέση μεταξύ του joystick και της κίνησης του κέρσορα.
Το σχετικό επιστημονικό άρθρο δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Psychology.