Πολιτική
Τρίτη, 03 Ιουλίου 2007 15:35

Συγκεκριμένα στοιχεία για τον γ.δ. του ΠΑΣΟΚ ζητεί η κυβέρνηση

Να απαντήσει συγκεκριμένα στα στοιχεία που κατέθεσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή αναφορικά με την εμπλοκή του γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ κ. Παπακωνσταντίνου σε υπόθεση αγοράς ομολόγων κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Οι απαντήσεις του ΠΑΣΟΚ και του ιδίου του κ. Παπακωνσταντίνου δεν λένε τίποτα, δεν αλλάζουν σε τίποτα την ουσία των στοιχείων που κατέθεσε ο πρωθυπουργός χτες στη Βουλή» τόνισε ο Ευάγγελος Αντώναρος και προσέθεσε πως «η κυβέρνηση δεν θέλει και δεν πρόκειται να κάνει κανέναν απολύτως συμψηφισμό».

Ερωτηθείς για το χρόνο κατά τον οποίο ενημερώθηκε η κυβέρνηση για την υπόθεση, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος παρατήρησε ότι «σημασία έχουν αυτά-καθαυτά τα στοιχεία».

Σε σχετική ερώτηση, που παρέπεμπε στη δήλωση του σημερινού προέδρου του ΤΕΟ, πως ο ίδιος βρήκε τα συγκεκριμένα στοιχεία τον Οκτώβριο 2004 και τα κοινοποίησε στον Πέτρο Δούκα και το Γιώργο Σουφλιά τον Δεκέμβριο 2004, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στο ΠΑΣΟΚ «το οποίο μετρά τις μέρες - 120 νομίζω - που κρατά το θέμα των ομολόγων. Είναι επομένως ένα θέμα που προέκυψε πρόσφατα και τώρα προκύπτει ότι ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου είχε ανάμειξη - με αδιάσειστα στοιχεία που κατέθεσε χτες ο πρωθυπουργός στη Βουλή - σε μια παρεμφερή υπόθεση. Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν πρέπει να απαντήσει στα συγκεκριμένα στοιχεία, πώς δικοί του άνθρωποι ήταν αναμεμειγμένοι σε τέτοιες πολύ περίεργες δοσοληψίες. Και όσοι προσποιούνται τις αθώες περιστερές, δεν μπορούν να ισχυρίζονται ότι όσα έκαναν τότε έχουν διαγραφεί».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν μετά από την καταγγελία της κυβέρνησης έχει παρέμβει η Δικαιοσύνη, ο κ. Αντώναρος παρέπεμψε το ερώτημα στις δικαστικές αρχές.