Πολιτική
Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2007 19:56

¶θλια συκοφαντική επίθεση τα περί κακοδιοίκησης στον ΟΕΕΚ, λέει ο Π. Ευθυμίου

Για οργανωμένα χαλκεία της ΝΔ που τον κατέστησαν στόχο μιας άθλιας συκοφαντικής επίθεσης, που στηρίζεται σε κατάφωρα ψεύδη κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου, με αφορμή δημοσιεύματα και δηλώσεις στελεχών της ΝΔ για κακοδιοίκηση στον ΟΕΕΚ επί υπουργίας του.

Όπως αναφέρει, «είναι απολύτως ψευδή όσα αναφέρονται περί «πορίσματος του 2006», για τον ΟΕΕΚ, ως αποτέλεσμα μιας δήθεν «κάθαρσης» της Νέας Δημοκρατίας.

Η αλήθεια είναι ότι ο αναδρομικός έλεγχος στον ΟΕΕΚ, από το 1997, παραγγέλθηκε το 2001, από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κατά τη θητεία μου στο Υπουργείο Παιδείας, και απέστειλα, αμέσως, μόλις μου παρεδόθη το πόρισμα από το Υπουργείο Οικονομικών, στο τέλος του 2002, στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Επίσης, διέταξα αμέσως, τη διενέργεια ΕΔΕ στην διοίκηση του ΟΕΕΚ, επί των ιδίων θεμάτων του πορίσματος.

Από το πόρισμα αυτό ουδεμία απολύτως ευθύνη, όχι μόνο για πράξεις αλλά έστω και παραλείψεις, αποδίδεται σε μένα για την θητεία μου στο Υπουργείο Παιδείας, ως εποπτεύοντα υπουργό του ΟΕΕΚ».

Ο κ. Ευθυμίου διαψεύδει επίσης δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο «η σύζυγος του Γεν. Διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, κ. Παπακωνσταντίνου, παράλληλα με τη δραστηριότητα της στα ΙΕΚ, ήταν και συνεργάτης του βουλευτή και τώρα εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, κ. Π. Ευθυμίου, από την 1-8-1998 μέχρι 31-8-2001».

«Η στοχοποίηση μου, πέρα από την προφανή σκοπιμότητα του αποπροσανατολισμού από τις επώδυνες επιπτώσεις που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική και ανικανότητα, αποσκοπεί στο να πληγεί ο θεσμικός μου ρόλος, ως εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ. Και τούτο, γιατί από τη θέση μου, έχω χρέος να υπηρετώ την αλήθεια των επιχειρημάτων της παράταξής μου και να αναδεικνύω τα ψεύδη, τις αντιφάσεις και τις ολιγωρίες, που συνοδεύουν τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης Καραμανλή» καταλήγει ο κ. Ευθυμίου.