Πολιτική
Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2007 15:38

Την αποπομπή του γ.δ. του ΠΑΣΟΚ ζητά εκ νέου ο Ευ. Αντώναρος

«Εχει μεγάλο ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να σιωπά. Εξακολουθεί να σιωπά και ας υπάρχουν στο άμεσο περιβάλλον του άτομα - όπως ο σημερινός Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ - για τον οποίο έχουν δημοσιοποιηθεί πολλά επιβαρυντικά στοιχεία. Εξακολουθεί να σιωπά ο κ. Παπανδρέου για τέταρτη μέρα, διατηρώντας τον Γενικό Διευθυντή του ΠΑΣΟΚ στη θέση του» δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ερωτηθείς για τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση ζητά την αποπομπή του κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος υπογράμμισε ότι «υπάρχουν σκιές για συγκεκριμένη συμπεριφορά, στην ουσία της οποίας δεν έχει απαντήσει κανείς. Όλοι τώρα περιμένουν τις απαντήσεις του ΠΑΣΟΚ. Και τις περιμένουν για πάρα πολλές μέρες. Έχει αποδειχθεί βάσει στοιχείων, ότι για 8,5 χρόνια , από το ΄99 και το 2000, γινόντουσαν από τα ίδια περίπου πρόσωπα, χρηματιστές, τέτοιες πολύ ύποπτες συναλλαγές. Για 3.100 μέρες το ΠΑΣΟΚ είναι υπόλογο έναντι του ελληνικού λαού και πρέπει να φέρει πίσω τα λεφτά, που οι τότε, διορισμένες από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, διοικήσεις των ασφαλιστικών Ταμείων διαχειρίζονταν με αυτό τον εντελώς ανεύθυνο, αν όχι ύποπτο, τρόπο».

Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση υιοθετεί τις καταγγελίες του βουλευτή Γ.Μανώλη για τη σύζυγο του κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Αντώναρος παρέπεμψε σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, σημειώνοντας ότι «η αρμοδιότητα για την απόδοση ποινικών ευθυνών ανήκει στη δικαιοσύνη».

Ερωτώμενος αν υπάρχουν στη διάθεση της κυβέρνησης άλλα στοιχεία υποθέσεων αδιαφάνειας με την εμπλοκή στελεχών του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «Όποια στοιχεία συγκεντρώνουμε, τα δημοσιοποιούμε αμέσως - όπως πρέπει να γίνεται».

Αναφορικά με την καταγγελία του κ. Μανώλη σε βάρος συνεργάτριας του κ. Ευθυμίου, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «εκείνοι για τους οποίους υπάρχουν σκιές, που εδράζονται σε στοιχεία, έχουν υποχρέωση να απαντήσουν επί της ουσίας και όχι να καταφεύγουν σε γενικόλογες απαντήσεις».

Πηγή ΑΠΕ