Πολιτική
Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2007 12:33

Στην Αθήνα για διευκρινίσεις η πρέσβης μας στα Σκόπια

ΚΑΤΟΠΙΝ εντολής της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη, η πρέσβης μας στην ΠΓΔΜ εκλήθη στην Αθήνα, προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις και διευκρινήσεις σε συνάντησή της με την υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκος ερωτηθείς αν η κ. Ν. Γροσομανίδου βρίσκεται στην Αθήνα για να δώσει εξηγήσεις ή αν ανακαλείται, λόγω των δηλώσεων που φέρεται να έκανε σε χθεσινό, ειδικό, ένθετο τετρασέλιδο της εφημερίδας “Financial Times”, για την ΠΓΔΜ.

H κ. Γροσομανίδου μεταξύ άλλων φέρεται ότι δήλωσε πως «τυπικά, δεν υπάρχει πρόβλημα για τα Σκόπια να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ ή της Ε.Ε. υπό την ονομασία με την οποία έχουν καταχωρηθεί στα Ηνωμένα Εθνη». Ωστόσο, ενδεχόμενη προηγούμενη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων «θα ήταν επιθυμητή».

Η κ. Γροσομανίδου φέρεται ότι δήλωσε επίσης πως «η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει τη νέα πραγματικότητα, καθώς η ΠΓΔΜ έχει αναγνωριστεί υπό τη συνταγματική της ονομασία από τα μισά και πλέον μέλη των Ηνωμένων Εθνών».