Πολιτική
Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2007 14:14

«Υπόλογη η κυβέρνηση για τις μεθοδεύσεις στα αποτελέσματα των Πανελλαδικών»

Για πρωτοφανή ανευθυνότητα της κυβέρνησης, που την καθιστά υπόλογη απέναντι στις δεκάδες χιλιάδες υποψηφίους και τις οικογένειές τους, κάνει λόγο σε δήλωσή του ο υπεύθυνος Παιδείας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αφορμή τις καταγγελίες για παραβίαση του αδιάβλητου των Πανελλαδικών εξετάσεων.

«Τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης καταδεικνύουν πως, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει θέσει τις πανελλήνιες εξετάσεις στην υπηρεσία μικροκομματικών και προεκλογικών σκοπιμοτήτων.

Η καθυστερημένη ανακοίνωση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας πως προχώρησε στη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης προκαλεί τη νοημοσύνη όλων μας. Το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και η ελληνική κοινωνία αξιώνει άμεσα πολύ συγκεκριμένες απαντήσεις από το ΥΠΕΠΘ, τόσο για την έκταση του σκανδάλου, όσο και για την τύχη όσων ευνοήθηκαν ή αδικήθηκαν από τις συγκεκριμένες μεθοδεύσεις» επισημαίνει ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Δυστυχώς, η κατάθεση των μηχανογραφικών την Δευτέρα, θα γίνει κάτω από ένα πρωτοφανές, για τον θεσμό, κλίμα αναξιοπιστίας και διαβλητότητας.

Η ΝΔ αποδεικνύεται ακατάλληλη να διαχειριστεί το ευαίσθητο και εθνικής εμβέλειας ζήτημα της εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, έναν θεσμό που, επί δεκαετίες, τύγχανε σεβασμού από όλα τα κόμματα και είχε κερδίσει την απόλυτη εκτίμηση της ελληνικής κοινωνίας» καταλήγει.