Πολιτική
Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2007 21:29

Για απόπειρα συμψηφισμού κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Γ. Παπανδρέου

Δριμεία κριτική εφ’ όλης της ύλης στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας απόψε σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στο Αιγάλεω, και παρουσίασε τις βασικές δεσμεύσεις του κόμματός του για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση για συρρίκνωση των υπηρεσιών του κοινωνικού κράτους, μείωση του εισοδήματος του Έλληνα πολίτη, διάλυση του ΕΣΥ και της Παιδείας, για εγκαθίδρυση κομματικού κράτους και σκάνδαλα.

Αναφερόμενος εμμέσως στο θέμα που έχει ανακύψει με το γενικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Παπακωνσταντίνου, σημείωσε πως η ήττα της ΝΔ στις εκλογές είναι σίγουρη, γι’ αυτό και ο κ. Καραμανλής παίζει το τελευταίο χαρτί, «το χαρτί της απελπισίας, του πανικού, της πόλωσης και του συμψηφισμού». «Ό,τι και αν κάνουνε, ό,τι χαρτί και αν φέρουν για δήθεν υποθέσεις του παρελθόντος, θα είναι επιβεβαίωση ενοχής στο μεγάλο σκάνδαλο των ομολόγων» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε τη βεβαιότητά του για νίκη του κόμματός του στις εκλογές λέγοντας πως «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας» και ανέφερε πέντε βασικές δεσμεύσεις:

-Τη δίκαιη αναδιανομή του πλούτου που παράγει η χώρα.

-Ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που θα φέρει δουλειές, και ονομάζεται πράσινη οικονομία.

-Την προτεραιότητα στην εκπαίδευση, στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα που δίνει δύναμη στη χώρα και συνοχή στην οικογένεια.

-Την επανίδρυση του κοινωνικού κράτους.

-Μια νέα δημοκρατική αναγέννηση θεσμών για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας, υπέρ ενός κράτους που σέβεται τον πολίτη.