Πολιτική
Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2007 11:06

Παπαρήγα: Απαράδεκτο το σύστημα των Πανελλαδικών

Θλιβερό χαρακτήρισε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, το γεγονός της αναβαθμολόγησης των γραπτών των αγγλικών στις Πανελλήνιες.

Σε δηλώσεις της κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, η κ.Παπαρήγα τόνισε ότι το σύστημα των πανελλήνιων εξετάσεων είναι απαράδεκτο καθώς δεν έχει καμία σχέση με την αξιολόγηση των γνώσεων. «Η Παιδεία -υπογράμμισε- στηρίζεται σε αντιεπιστημονική και ανορθολογική μεθοδολογία και η υπόθεση των εισαγωγικών εξετάσεων είναι εγκλωβισμένη στη λογική του φροντιστηρίου».

Σε ό,τι αφορά τις εκλογές, η γ.γ. του ΚΚΕ παρατήρησε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα θα εφαρμόσουν τα ίδια μέτρα και θα προκύψουν (μετά τις εκλογές) νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, ιδιωτικοποιήσεις, λιτότητα, αύξηση του κόστους πρόνοιας υγείας και παιδείας. Όπως ανέφερε, τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν συμφωνήσει στις αναδιαθρώσεις και τον εκσυγχρονισμό που προτείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Το λαϊκό κίνημα θα βρει περισσότερα εμπόδια μπροστά του αν νικήσουν οι δύο δυνάμεις του δικομματισμού», σημείωσε η κ.Παπαρήγα.

Κληθείσα εξάλλου να σχολιάσει τη στάση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρου Πάγκαλου απέναντι στο ΚΚΕ, η κ. Παπαρήγα δήλωσε: «Εμείς συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση τη συζήτηση και τη δράση μας για θέματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό».

Η γ.γ. του ΚΚΕ θα επισκεφθεί την ΕΛΒΟ, όπου θα συναντηθεί με τη διοίκηση και θα συνομιλήσει με τους εργαζόμενους, ενώ θα ακολουθήσει επίσκεψη στην Amstel.