Αθλητικά
Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021 12:16

Ντέρμπι τετράδας στη Θεσσαλονίκη

Η αναμέτρηση του Άρη με τον Παναθηναϊκό, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», δεσπόζει στο πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Η αναμέτρηση του Άρη με τον Παναθηναϊκό, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», δεσπόζει στο πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, που προέρχεται από την εντός έδρας ήττα μεσοβδόμαδα απέναντι στην ΑΕΚ, φιλοδοξεί να διατηρήσει ή να διευρύνει το +8 από τον αντίπαλό της, για να κάνει μεγάλο βήμα προς το «σφράγισμα» της θέσης της στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Το «τριφύλλι» του Λάζλο Μπόλονι, από την πλευρά του, ευελπιστεί να φτάσει στη Θεσσαλονίκη στην τρίτη συνεχή νίκη του, προκειμένου να πλησιάσει ακόμη περισσότερο ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Το θεωρητικό πιο εύκολο έργο από τις ομάδες της κορυφής έχει ο αήττητος πρωτοπόρος Ολυμπιακός, που παραμένει τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η πειραϊκή ομάδα θέλει να διατηρήσει, στη χειρότερη γι΄ αυτήν περίπτωση, το +9 από τους διώκτες της και ταυτόχρονα να πάρει μια άτυπη ρεβάνς απέναντι στον «Άγιαξ της Ηπείρου», για τους δυο βαθμούς που άφησε στους «Ζωσιμάδες» στον πρώτο γύρο. Ο ΠΑΣ Γιάννινα αγνοεί τη νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια του.

Επικίνδυνη έξοδος για τον ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο, καθώς ο ΟΦΗ αναζητά βαθμούς για να πετύχει την είσοδό του στα πλέι οφ, αλλά φέτος η ομάδα της Κρήτης έχει σκαμπανεβάσματα στην έδρα της.

Στο τελευταίο, χρονικά, παιχνίδι της αγωνιστικής, η ΑΕΚ των τριών συνεχών νικών επί Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο, όλες με 1-0, θα αντιμετωπίσει στο ΟΑΚΑ τον φορμαρισμένο Ατρόμητο, που επίσης «βλέπει» εξάδα και την είχε νικήσει στο παιχνίδι του α΄ γύρου.

Ο Βόλος, τέλος, θα προσπαθήσει να βάλει… ταφόπλακα στις ελπίδες της ουραγού Λαμίας για παραμονή, καθώς την υποδέχεται στο Πανθεσσαλικό στάδιο, έχοντας στόχο τα πλέι οφ.

Το πρόγραμμα (Κυριακή 17 Ιανουαρίου)

  • Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα (15:00)
  • Βόλος – Λαμία (17:15)
  • ΟΦΗ – ΠΑΟΚ (17:15)
  • Άρης – Παναθηναϊκός (19:30)
  • ΑΕΚ – Ατρόμητος (21:30)