Πολιτική
Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2007 17:11

ΚΚΕ: «Ο Υμηττός υφίσταται τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής»

«Ήρθε η ώρα του Υμηττού να υποστεί της συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής που υλοποιείται τουλάχιστον εδώ και 20 χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ με αφορμή την πυρκαγιά στην περιοχή.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι στις αρχές Ιουλίου αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του κόμματος πραγματοποίησε διάβημα στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής, καταθέτοντας υπόμνημα με το οποίο επεσήμαινε τις κρατικές και κυβερνητικές ευθύνες και προειδοποιούσε για την ανάγκη λήψης μέτρων στις περιοχές του Υμηττού, της Πεντέλης και του Ποικίλου Όρους Αιγάλεω, κάτι που δεν έγινε.

«Η λαϊκή κινητοποίηση πρέπει να ενταθεί με στόχο καίριο: Την κατάργηση των δασοκτόνων νόμων, την επάνδρωση της Πυροσβεστικής με εκπαιδευμένο και επαρκές προσωπικό, τη λήψη άμεσων μέτρων για να ενισχυθεί ο τομέας της πρόληψης, της προστασίας και της δασοπυρόσβεσης. Και ενός μέτρου καμένης γης πρέπει να εμποδιστεί η οικοπεδοποίηση, καθώς και να απαιτήσει ο λαός την αναδάσωση όλων των καμένων εκτάσεων» καταλήγει η ανακοίνωση.