Πολιτική
Τρίτη, 17 Ιουλίου 2007 14:29

Συνέντευξη Τύπου της γγ του ΚΚΕ για τις πυρκαγιές

Να καταργηθούν οι αντιδασικοί νόμοι και να αναδασωθούν όλες οι καμένες εκτάσεις, να περάσουν σε δημόσια ιδιοκτησία ιδιοκτησίες που έχουν αποκτηθεί με διάφορους τρόπους από οικοδομικούς συνεταιρισμούς ή άλλες εταιρίες, επίσης και από την Εκκλησία, να ακυρωθούν οι αποφάσεις που πάρθηκαν για κάποια μεγάλα έργα και δεσμεύουν ελεύθερη γη, να σταματήσει η αντιδασική συνταγματική αναθεώρηση της ΝΔ και να συμπεριληφθεί στο καθεστώς του Εθνικού Δρυμού της Παρνηθας και η ευρύτερη περιοχή στο Τατόι ζήτησε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ στην εισηγητική της ομιλία σε συνέντευξη Τύπου με θέμα τις πυρκαγιές.

Η κ. Αλέκα Παπαρήγα επανέφερε επίσης την πρόταση του κόμματός της για ενιαίο φορέα πρόληψης, προστασίας και δασοπυρόσβεσης, στελεχωμένο με μόνιμο προσωπικό και εκπαιδευμένο, με σύγχρονο εξοπλισμό και υποδομές.

Ακόμη ζήτησε τη λήψη άμεσων μέτρων για τη προστασία από τις βροχές και τις πλημμύρες του εδάφους των καμένων περιοχών, αποζημιώσεις στους πληγέντες αγρότες που θα καλύπτουν το 100% της ζημιάς στην παραγωγή και του αγροτικού κεφαλαίου και πάγωμα των δανείων για μια πενταετία και προνομιακή δανειοδότηση.