Πολιτική
Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2021 17:08

«Ακροδεξιά σφραγίδα» βλέπει ο Τζανακόπουλος στον ανασχηματισμό

Για «ακροδεξιά σφραγίδα» στην κυβέρνηση  έκανε λόγο ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε δηλώσεις του για τον ανασχηματισμό. 

Για «ακροδεξιά σφραγίδα» στην κυβέρνηση, μετά τον ανασχηματισμό, έκανε λόγο ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος με δηλώσεις του στο ρ/σ «στο Κόκκινο»,«Η είσοδος της Σοφίας Βούλτεψη και η τοποθέτηση του Θανάση Πλεύρη στην θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου αποδεικνύουν ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν έχει απλά άρωμα αλλά σφραγίδα ακροδεξιάς» είπε συγκεκριμένα και πρόσθεσε: «Το γεγονός ότι γίνεται υπουργός αρμόδιος για την διενέργεια ενδεχόμενων εκλογών, ο πρώην πρόεδρος της νεολαίας του δικτάτορα Παπαδόπουλου αποτελεί δημοκρατική πρόκληση για όλους τους πολίτες..

Ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ακόμη ότι πρόκειται για ανασχηματισμό που έχει  χαρακτηριστικά εκλογικού ανασχηματισμού 

 «Ο πρωθυπουργός δεν άλλαξε τους υπουργούς που ευθύνονται για τα πιο σημαντικά ζητήματα. Ούτε τον Χάρη Θεοχάρη που ευθύνεται για το αδιανόητο μπάχαλο με το άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι. Ούτε τον Βασίλη Κικίλια που στην κυριολεξία έχει απολέσει τον έλεγχο της πανδημίας. Ούτε την κ. Κεραμέως που έχει την ευθύνη για το αδιανόητο φιάσκο στην Παιδεία. Ούτε τον Χρήστο Σταϊκούρα που έχει φέρει την οικονομία στην χειρότερη κατάσταση. Ο Κ. Μητσοτάκης είναι άτολμος να αναγνωρίσει λάθη, είναι εγκλωβισμένος στην εικόνα του δήθεν πετυχημένου πρωθυπουργού, οδηγεί την ελληνική κοινωνία στην απόλυτη κοινωνική και οικονομική καταστροφή» τόνισε εξάλλου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε όμως και για την μετακίνηση του Κωστή Χατζηδάκη (έναν από τους πιο «ακραία νεοφιλελεύθερους» όπως υποστήριξε), στο υπουργείο Εργασίας, εκτιμώντας ότι από την νέα του θέση θα προωθήσει μια σκληρή αντεργατική ατζέντα και την ταχύτατη ιδιωτικοποίηση του επικουρικού πυλώνα της κοινωνικής ασφάλισης.