Πολιτιστικά
Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2007 11:06

Για τα σχέδια κατασκευής του Εκπαιδευτικού Πάρκου ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός

Στο χώρο του παλαιού ιπποδρόμου στο Φάληρο ξεναγήθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ενημερώθηκε για τα σχέδια κατασκευής του Εκπαιδευτικού Πάρκου εντός του οποίου θα ανεγερθεί η νέα Εθνική Βιβλιοθήκη και η Λυρική Σκηνή.

«Στις 11 Ιουνίου, υπέγραψα με τους εκπροσώπους του Κοινωφελούς Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” Μνημόνιο Συνεργασίας για την υλοποίηση ενός πολύ μεγάλου έργου πνοής, προϋπολογισμού 300 εκ. ευρώ, που θα χρηματοδοτηθεί πλήρως από το Ίδρυμα... Οι σχετικές διαδικασίες προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς, ώστε, σύντομα, να υπογραφεί η σύμβαση και να ξεκινήσει η κατασκευή των έργων», δήλωσε ο κ. Καραμανλής.

«Εδώ, στη δημόσια έκταση περίπου 200 στρεμμάτων του Παλαιού Ιπποδρόμου, θα δημιουργηθεί το Εκπαιδευτικό και Πολιτιστικό Πάρκο. Ένας πνεύμονας πρασίνου για τους κατοίκους της Αθήνας. Ένα πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Ένα κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού για όλους τους Έλληνες πολίτες, αφού εδώ θα ανεγερθούν οι υπερσύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον εγκαταστάσεις της νέας Εθνικής Βιβλιοθήκης και της νέας Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Εγκαταστάσεις που θα λειτουργούν με “πράσινη ενέργεια” και θα είναι προσβάσιμες στους συμπολίτες μας με αναπηρίες», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.