Πολιτική
Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2007 17:15

«Η κυβέρνηση επιχειρεί μέσα στη συμφορά να αλιεύσει κομματικές σκοπιμότητες»

Για απόλυτα απαράδεκτο φαινόμενο εκ μέρους της «στερούμενης εθνικής ευθύνης», κυβέρνησης, «να επιχειρεί ακόμα και μέσα στη συμφορά να αλιεύσει κομματικές σκοπιμότητες και να συνεχίσει στο θέμα των πυρκαγιών την πολιτική της συκοφαντίας και της λάσπης που ακολουθεί εναντίον του ΠΑΣΟΚ» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πέτρος Ευθυμίου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υφυπουργού Απασχόλησης Γεράσιμου Γιακουμάτου στον Φλας. http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/07/18/1358957.htm

Ο κ. Ευθυμίου σημείωσε ότι «ο κ. Γιακουμάτος έπρεπε ήδη να είχε αποπεμφθεί, αλλά η κυβέρνηση μοιράζεται τον ρόλο του καλού και του κακού, όπως στις παλιότερες εποχές στην Ασφάλεια: Ο κ. Γιακουμάτος αφήνεται να είναι ο κακός, ενώ ο κ. Αντώναρος είναι ο καλός που διαβεβαιώνει ότι ο κ. Γιακουμάτος δεν εννοούσε το ΠΑΣΟΚ».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «η επιλογή της λάσπης και της συκοφαντίας είναι η συγκάλυψη μιας πρωτοφανούς ανικανότητας και της ευθύνης για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες 20 μέρες και για όσα δυστυχώς συνεχίζουν να συμβαίνουν».

«Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι είναι η κυβέρνηση εκείνη που τον Φεβρουάριο έδωσε την μάχη και προκάλεσε ακόμα και νοθείες στις ψηφοφορίες της Βουλής προκειμένου να αλλάξει το άρθρο 24 του Συντάγματος το οποίο επιβάλλει, ευτυχώς, όπως το διαμορφώσαμε το 2001 την απόλυτη προστασία του δασικού πλούτου και επιβάλλει κάθε εκατοστό δασικής γης που καίγεται να κηρύσσεται υποχρεωτικά αναδασωτέο» είπε ο κ. Ευθυμίου. Πρόσθεσε επίσης ότι «είναι η κυβέρνηση που έκλεισε το μάτι σε όλους τους επίδοξους καταπατητές όταν πριν από ένα μόλις μήνα έφερε την γνωστή τροπολογία στην Βουλή για την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων μέσα στις δασικές εκτάσεις».

Πηγή ΑΠΕ