Πολιτική
Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2007 18:56

Αδυναμία πρόληψης και συντονισμού καταλογίζει στην κυβέρνηση ο Αν. Λοβέρδος

Για αδυναμία της κυβέρνησης να προλάβει τις συνέπειες των καιρικών φαινομένων και να συντονίσει τα επιμέρους κομμάτια του κρατικού μηχανισμού κάνει λόγο ο υπεύθυνος Δημοσίων Έργων και Περιβάλλοντος του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά για την Πάρνηθα. http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/07/18/1359002.htm

Όπως αναφέρει ο κ. Λοβέρδος, ορισμένα από τα μέτρα της κυβέρνησης είναι αποκαλυπτικά της ανυπαρξίας πρόληψης, ενώ όπως είπε ο κ. Πολύδωρας στη Βουλή έδωσε άλλη εικόνα για την έκταση των καμμένων περιοχών στην Πάρνηθα, λιγότερο οδυνηρή από αυτή που έδωσε σήμερα ο κ. Σουφλιάς.

Ο κ. Λοβέρδος διερωτήθηκε ακόμη αν η κυβέρνηση προτίθεται να πάρει μέτρα για το Πήλιο και τις άλλες περιοχές της χώρας που υποφέρουν.

Τέλος, αναφέρει πως είναι αξιοσημείωτο ότι ο ΥΠΕΧΩΔΕ δεν έχει εικόνα του κόστους που χρειάζεται η επιχείρηση που αφορά στην Πάρνηθα, κάτι από το οποίο προκύπτει πως δεν γνωρίζει και επιμέρους πλευρές των διαβημάτων που έχουν να κάνουν με τα αντιπλημμυρικά έργα και τα αντιδιαβρωτικά έργα.