Πολιτική
Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2007 21:23

Επίθεση Παπανδρέου στην κυβέρνηση για θέματα νησιωτικής πολιτικής

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση κυρίως με επίκεντρο τη νησιωτική πολιτική άσκησε από την Ερμούπολη της Σύρου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας σε συγκέντρωση κομματικών στελεχών στις Κυκλάδες.

Η κυβέρνηση πρόδωσε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και ήλθε στην εξουσία μόνο για να βολέψει και να βολευτεί η ίδια, είπε ο κ. Παπανδρέου, τονίζοντας ότι πηγαίνει από κρίση σε κρίση και ψάχνει παντού για άλλοθι.

«Δεν κυβερνά πια, ενώ έχουμε ένα πρωθυπουργό που απλώς παρακολουθεί και σχολιάζει τις αλλεπάλληλες κρίσεις, αδύναμος και ανήμπορος να τις διαχειριστεί» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι το κόμμα του θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Σε ό,τι αφορά τη νησιωτική πολιτική, κατηγόρησε την κυβέρνηση για απουσία έργου, υπογραμμίζοντας τις σοβαρότατες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στα προβλήματα της συγκοινωνίας και του τουρισμού, δεσμευόμενος ότι ως κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ θα εφαρμόσει την αρχή «κάθε μέρα πλοίο σε όλα τα νησιά».

Επέκρινε ακόμη την κυβέρνηση ότι δεν έκανε τίποτα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις των Κυκλάδων, άφησε ανενεργό τον αναπτυξιακό νόμο, εγκατέλειψε το ναυπηγείο του Νεωρίου, αλλά και για μείωση κονδυλίων.

Εκανε λόγο για διαρκή συρρίκνωση στο λιμενικό σώμα, ενώ άσκησε εντονότατη κριτική

στο ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τον τουρισμό που προωθεί η κυβέρνηση.

Ο κ. Παπανδρέου δεσμεύτηκε η εφαρμογή μιας νέας στρατηγικής ανάπτυξης που θα καταστήσει τα νησιά ελκυστικούς τόπους για τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και για τους επισκέπτες τους, για ειδικά κίνητρα σε νησιωτικές επιχειρήσεις, ανάπτυξη ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού δικτύου συνδυασμένων μεταφορών, υγειονομική θωράκιση των νησιών, ριζικές δομικές αλλαγές στη διοίκηση και την αυτοδιοίκηση και ενεργειακή αυτονομία.

Πηγή ΑΠΕ