Πολιτική
Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2007 13:55

Θ. Ρουσόπουλος για το εμπάργκο ΠΑΣΟΚ στον Γ. Γιακουμάτο

«Το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να βρει κάτι πιο έξυπνο», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το κοινοβουλευτικό εμπάργκο που επέβαλε το ΠΑΣΟΚ στον υφυπουργό Απασχόλησης Γεράσιμο Γιακουμάτο.

Κληθείς να σχολιάσει τις επίμαχες δηλώσεις του κ. Γιακουμάτου ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε ότι «το θέμα έχει εξαντληθεί ήδη εδώ και ένα εικοσιτετράωρο τουλάχιστον».

Σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι πυρκαγιές ο κ. Ρουσόπουλος είπε τα εξής: «Όπως γνωρίζετε, έχουμε ένα μέσο όρο περί τις 100 πυρκαγιές την ημέρα, τις τελευταίες εβδομάδες. Γίνεται μια υπερπροσπάθεια από τους χιλιάδες πυροσβέστες. Γίνεται μια υπερπροσπάθεια από όλο τον κρατικό μηχανισμό. Η προσπάθεια αυτή, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, αποδίδει πολύ γρήγορα. Υπάρχουν πυρκαγιές μεγάλης έκτασης σε δύσβατες περιοχές με δύσκολες καιρικές συνθήκες, οι οποίες, επίσης, αντιμετωπίζονται, σε άλλες περιπτώσεις πολύ γρήγορα, σε άλλες όχι τόσο.

»Αλλά, σε κάθε περίπτωση, έχει βελτιωθεί η απόδοση των συμμετεχόντων, Πυροσβεστικού Σώματος και λοιπών, σε σχέση με το παρελθόν. Είναι ένα φαινόμενο το οποίο μας θλίβει όλους. Ένα φαινόμενο που το ζουν τα μεσογειακά δάση, δυστυχώς, κάθε καλοκαίρι. Το ζει και η πατρίδα μας, άλλες φορές πιο έντονο, όπως η φετινή χρονιά έχει αρχίσει να προδιαγράφεται ότι είναι πιο έντονη, άλλες λιγότερο».

Σημειώνεται ότι η επόμενη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου θα πραγματοποιηθεί στις 20 Αυγούστου.