Πολιτική
Τρίτη, 24 Ιουλίου 2007 15:29

ΠΑΣΟΚ: Να ηγηθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εθνικής προσπάθειας για το περιβάλλον

Να ηγηθεί μιας εθνικής προσπάθειας για την προστασία του περιβάλλοντος και των δασών θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατά την αυριανή τους συνάντηση.

Στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στην πρότασή του για συνάντηση των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του που η κυβέρνηση «απορρίπτει την συναίνεση», αλλά και την ελπίδα «να αναθεωρήσει την αρνητική στάση της απέναντι στην πρότασή μας».

«Σήμερα πενθούμε τους δύο πιλότους που έδωσαν την ζωή τους στην ηρωική προσπάθεια να προστατεύσουν τον κοινό μας πλούτο και το δημόσιο συμφέρον», τόνισε ο κ. Παπανδρέου στην εισήγησή του και πρόσθεσε ότι «δεν είναι ώρα για κριτική».

Ακόμη ανέφερε ότι πρέπει να τελειώσει κάθε συζήτηση για την αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος, καθώς και μόνο η υποψία για τροπολογία που νομιμοποιεί τα αυθαίρετα στα δάση, τροφοδοτεί την αυθαιρεσία και την παρανομία.

«Είναι ανάγκη να εμπεδωθεί η αντίληψη για μια μεθοδική - και με βάθος - πολιτική πρόληψης και προστασίας του δασικού μας πλούτου και για μια ανάπτυξη βασισμένη στο περιβάλλον», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι όλα αυτά είναι μεγάλα θέματα της πατρίδας, για τα οποία η κυβέρνηση δεν έχει κανένα ουσιαστικό σχεδιασμό.

Τόνισε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα και έχει καταθέσει συγκεκριμένο σχέδιο για το περιβάλλον και την προστασία των δασών.

Κατά τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου, ο Θόδωρος Πάγκαλος έκανε ενημέρωση για τις εκλογές της Τουρκίας - στις οποίες παρέστη ως παρατηρητής εκ μέρους του Συμβουλίου της Ευρώπης - και η Βάσω Παπανδρέου έκανε εισήγηση για τα θέματα της φτώχειας.

Στο Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο εισηγήσεις παρουσίασαν ο Ανδρέας Λοβέρδος για τα θέματα των πυρκαγιών, των μεγάλων έργων, του τρόπου ανάθεσης δημοσίων έργων και του «Πόρτο-Καρράς» και ο Ευάγγελος Αργύρης για θέματα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης αναχώρησε για την Θεσσαλονίκη, όπου θα παραστεί στις κηδείες των πιλότων του πυροσβεστικού αεροσκάφους Canadair.

Πηγή ΑΠΕ