Πολιτική
Τρίτη, 24 Ιουλίου 2007 20:17

Πρ. Παυλόπουλος: Πλήρης έλλειψη γνώσης στο ΠΑΣΟΚ για τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού

«Η ανακοίνωση του κ. Βενιζέλου αποτελεί απτή απόδειξη της πλήρους έλλειψης γνώσης του πώς λειτουργεί σε αντίστοιχες περιόδους ο κρατικός μηχανισμός και πως η οργάνωση αυτή κλιμακώνεται ανάλογα με τις ανάγκες που εμφανίζονται».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος απαντώντας στις επικρίσεις που διατύπωσε ο αρμόδιος τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας τις αποφάσεις της κυβερνητικής επιτροπής. http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/07/24/1361436.htm

Ο κ. Παυλόπουλος τονίζει δε ότι «μία ματιά στην πρώτη εγκύκλιο, που είχε σταλεί πολύ πριν ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος και περιγράφει πλήρως και με λεπτομέρειες τους όρους προγραμματισμού της Κυβέρνησης, θα είχε αποτρέψει τον κ. Βενιζέλο να περιπέσει σε αυτό το ολίσθημα. Όμως η ανακοίνωση του κ. Βενιζέλου, είναι εξαιρετικά “διδακτική” για το πώς διαχειρίστηκαν αντίστοιχες κρίσεις- με πολύ λιγότερα έντονα καιρικά φαινόμενα βεβαίως- οι κυβερνήσεις στις οποίες μετείχε. Η άγνοια την οποία αποπνέει η ανακοίνωση αυτή εξηγεί και το κυβερνητικό αλαλούμ και την έκταση των καταστροφών το 1995, το 1998 και το 2000».