Πολιτιστικά
Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2007 21:53

Την έκθεση του Πραξιτέλη εγκαινίασε ο πρωθυπουργός

Την έκθεση του γλύπτη της αρχαιότητας Πραξιτέλη εγκαινίασε απόψε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.

Στην ομιλία του ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι ο πολιτισμός είναι ο άρρηκτος δεσμός που συνδέει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον, επισημαίνοντας ότι είναι ο μόνος γνώμονας που διαθέτει μια κοινωνία στην προσπάθεια να σχεδιάσει την πορεία της στην ιστορία.

Αναφερόμενος στην έκθεση είπε ότι έχει ξεχωριστή σημασία για όλους εκείνους που θεωρούν τον ελληνικό κλασικό πολιτισμό ως θεμελιώδες συστατικό της ταυτότητάς τους. Όσον αφορά τον Πραξιτέλη, είπε, ότι με την τέχνη του εξέφρασε όλες τις αξίες που γεννήθηκαν στην ελληνική γη και στη συνέχεια αγκαλιάστηκαν από όλο τον κόσμο.

Από την πλευρά του ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης είπε ότι ο Πραξιτέλης είναι από τους πιο σημαντικούς γλύπτες της αρχαιότητας. Το έργο του, πρόσθεσε, έχει μεγάλη απήχηση σε όλες τις εποχές και σε παγκόσμια κλίμακα.

Η έκθεση, όπως είπε ο κ. Βουλγαράκης, αποτελεί τη συνέχεια της έκθεσης για τον Πραξιτέλη, που εγκαινιάστηκε τον περασμένο Μάρτιο στο μουσείο του Λούβρου και συμπυκνώνει παλιά και νέα δεδομένα για το έργο του αρχαίου Έλληνα γλύπτη.

Πηγή ΑΠΕ