Πολιτική
Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2007 18:16

«Συστράτευση κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων μπροστά στην εθνική κρίση» ζητά το ΠΑΣΟΚ

Τη συστράτευση όλων των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση της νέας «οικολογικής εθνικής κρίσης» ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου από τις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Αχαΐας τις οποίες επισκέφθηκε.

«H Ελλάδα περνάει μια εθνική δοκιμασία, μια εθνική τραγωδία. Χάνουμε το φυσικό μας πλούτο, χάνονται περιουσίες, παραγωγικός ιστός σε πάρα πολλές περιοχές, χάθηκαν ακόμα και ανθρώπινες ζωές» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την απόρριψη από την κυβέρνηση της πρότασής του για σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών για το θέμα.

Επίσης, έκανε λόγο για έλλειψη συντονισμού, πρόληψης, σωστής οργάνωσης και αξιοκρατικής στελέχωσης του Πυροσβεστικού Σώματος, «τεράστιες ευθύνες τις οποίες βεβαίως δεν είναι η ώρα να τις αναλύσουμε, με μια κυβέρνηση απούσα και έναν πρωθυπουργό θεατή».

Τέλος, ανακοίνωσε την αναστολή όλων των εσωκομματικών δραστηριοτήτων και κάλεσε όλα τα μέλη, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο χώρο του συνδικαλισμού, της νεολαίας να συμπαραταχθούν στην προσπάθεια και της Πολιτείας, των πυροσβεστών και των εθελοντών στη μεγάλη μάχη για να σταματήσει αυτή η λαίλαπα, η τραγωδία που έχει χτυπήσει τη χώρα μας.