Πολιτική
Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2007 07:21

Πυρκαγιές: «Ουκ έσται τέλος»

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά χθες βράδυ κοντά στο Καλέντζι του νομού Κορινθίας στον δήμο Βόχας. Η φωτιά καίει πυκνό πευκοδάσος.

Στη Μεσσηνία μαίνεται η πυρκαγιά στα χωριά Χάνι, Μανιάκι, Μεταξάδες και Αγιοι Απόστολοι στον δήμο Νέστορος, με τις φλόγες να κατευθύνονται προς τα χωριά Κουρτάκι και Βλάσση.

Δύο νέες φωτιές εκδηλώθηκαν τα ξημερώματα σε χορτολειβαδικές εκτάσεις στον Αγιο Στέφανο Φθιώτιδας, καθώς και στις Ερυθρές Βοιωτίας στη Θήβα.

Σε στάχτη έχει μετατραπεί το πανέμορφο τοπίο μεταξύ Διακοφτού, Αιγίου και Καλαβρύτων από τις πύρινες φλόγες που συνεχίζουν να καίουν αναλόγως της πορείας των ανέμων.

Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές στη Φλώρινα σε δύο μέτωπα στην Κρυσταλλοπηγή και στις περιοχές Βάρνα και Σφήκα, σε Καστοριά, Κοζάνη, Υδρα, Χίο, Κόνιτσα, στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, καθώς και στα Φραγκουλέϊκα Αιτωλο-Ακαρνανίας.

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά στην Παλιά Σαγιάδα Θεσπρωτίας, καθώς και στο Τίκορφο, στην ζώνη Ψάρι Μεγαλόπολης και στην Τροιζήνα στις θέσεις Μετόχι και Μαστρίτσι.

Η καταγραφή των ζημιών από τις πυρκαγιές θα αρχίσει αμέσως και θα καταβληθούν σύντομα οι αποζημιώσεις δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός κατά την ορκωμοσία των νέων πυροσβεστών χθες στα Βίλλια.

Παρότρυνε τους νέους πυροσβέστες να λειτουργούν με επαγγελματισμό και σύντομα – όπως είπε – ο κόσμος θα αναγνωρίσει το έργο τους αφήνοντας έτσι με αυτόν τον τρόπο εμμέσως πλην σαφώς αιχμές κατά όσων ασκού κριτική αυτές τις ώρες.

Για έλλειψη συντονισμού, πρόληψης, σωστής οργάνωσης και αξιοκρατικής στελέχωσης του Πυροσβεστικού Σώματος, επέκρινε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τις πυρόπληκτες περιοχές της Αιγιαλείας θα επισκεφθεί το απόγευμα η Αλέκα Παπαρήγα.