Αθλητικά
Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 23:59

Άξιος της μοίρας (και του αποκλεισμού) του ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων, ηττήθηκε από την Ομόνοια στο ΓΣΠ με 2-1 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League, αφού την ίδια ώρα η Αϊντχόφεν νικούσε 1-0 τη Γρανάδα στην Ανδαλουσία.

Ο ΠΑΟΚ αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων, ηττήθηκε από την Ομόνοια στο ΓΣΠ με 2-1 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League, αφού την ίδια ώρα η Αϊντχόφεν νικούσε 1-0 τη Γρανάδα στην Ανδαλουσία.

Η διαφορά των Ολλανδών από τον «Δικέφαλο» είναι πια στο +4 και δεν καλύπτεται κατά την 6η και τελευταία αγωνιστική, ακόμη κι αν η μακεδονική ομάδα νικήσει τους Ισπανούς στην Τούμπα, ακόμη κι αν οι Ολλανδοί χάσουν στην έδρα τους από την Ομόνοια.

Με διαφορά δύο ωρών λοιπόν, οι δύο «Δικέφαλοι» αποχαιρέτησαν την Ευρώπη από τις αρχές του Δεκέμβρη, ενώ ούτε ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει την τρίτη θέση στον όμιλό του, στο Champions League, για να συνεχίσει στο Europa.

Η εβδομάδα ήταν «καταστροφική» για το ελληνικό ποδόσφαιρο σε διασυλλογικό επίπεδο, καθώς σε τρεις αγώνες καταγράφηκαν ισάριθμες ήττες και η Ελλάδα καταποντίζεται στη βαθμολογία της UEFA.

Οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία βρέθηκαν να κυνηγούν ανατροπή του σκορ από το 9ο λεπτό, όταν ο Σένε σούταρε, ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε, η άμυνα του ΠΑΟΚ δεν αντέδρασε σωστά και ο Κακουλής άνοιξε το σκορ.

Παρά τα προβλήματά του στην ανάπτυξη και τη δημιουργία, ο «Δικέφαλος» ισοφάρισε στο 39΄, όταν από συνεργασία Ουαγκέ, Ελ Καντουρί και Ζίφκοβιτς η μπάλα έφτασε στον Τζόλη, που με δυνατό σουτ έκανε το 1-1.

Μετά την ισοφάριση ο ΠΑΟΚ βρήκε την ηρεμία του και προσπάθησε για ένα δεύτερο γκολ ως την ολοκλήρωση του ημιχρόνου. Στο 40΄ ο Κρεγκ Πόουσον είχε μια δύσκολη φάση, σε πέσιμο του Σφιντέρσκι στην περιοχή από μαρκάρισμα, αλλά την πέρασε χωρίς να βάλει τη σφυρίχτρα στο στόμα.

Στο 47΄ ο Ελ Καντουρί πλησίασε στο δεύτερο γκολ, αλλά η κεφαλιά του πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα η Ομόνοια έχασε μοναδική διπλή ευκαιρία: από λάθος του Κρέσπο ο Σένε σούταρε, ο Ζίφκοβιτς απέκρουσε και στο ριμπάουντ ο Τζιωνής σούταρε στο δοκάρι του ΠΑΟΚ.

Στο 83΄ ο Ελ Καντουρί ανέτρεψε τον Λοΐζου στην περιοχή, ο Άγγλος ρέφερι καταλόγισε παράβαση αυτή τη φορά και ο Τζόρντι Γκόμες με εύστοχη εκτέλεση από τα 11 βήματα διαμόρφωσε το τελικό 2-1.