Κοινωνία
Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 18:51

Δολοφονία-Καμίνια: Στα χέρια της ΕΛΑΣ πριν το «σκάσει» στην Τουρκία ένας από τους δράστες

Συνελήφθη στην Ορεστιάδα αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση ανθρωποκτονίας και απόπειρας ανθρωποκτονίας ομοεθνών του στα Καμίνια Πειραιά, στις 20 Νοεμβρίου.

Συνελήφθη στην Ορεστιάδα αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση ανθρωποκτονίας και απόπειρας ανθρωποκτονίας ομοεθνών του στα Καμίνια Πειραιά, στις 20 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η σύλληψή του έγινε το μεσημέρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, με ένταλμα της ανακρίτριας του Δ’ Τμήματος Πρωτοδικείου Πειραιά, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο, της απόπειρας ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή και συναυτουργία και της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας.

Ο συλληφθείς είχε εντοπιστεί προχθές το απόγευμα στην περιοχή της Μάνδρας Διδυμοτείχου από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης, τη στιγμή που προσπαθούσε να διαφύγει στην Τουρκία και κρατείτο για διοικητική απέλαση.

Επιπλέον, είχε δηλώσει στους αστυνομικούς ψευδή στοιχεία ταυτότητας, ωστόσο από την έρευνα εξακριβώθηκαν τα στοιχεία του και ταυτοποιήθηκε για την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του είχε αναπτυχθεί συνεργασία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά, που χειρίζεται την υπόθεση, με Υπηρεσίες της Βορείου Ελλάδος, καθώς υπήρχαν βάσιμες υπόνοιες ότι θα επιχειρούσε να διαφύγει σε γειτονική χώρα.