Πολιτική
Τρίτη, 31 Ιουλίου 2007 21:28

Για ανευθυνότητα κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ο Πρ. Παυλόπουλος

«Οι δηλώσεις Ευθυμίου, Λοβέρδου και Αργύρη για τις πυρκαγιές δείχνουν, για μία ακόμη φορά, την ανευθυνότητα του ΠΑΣΟΚ αλλά και την αμηχανία του, τόσο επειδή στερείται παντελώς θέσεων και ιδεών όσο και γιατί, άμεσα και αποτελεσματικά, η Κυβέρνηση αντιδρά απέναντι στα προβλήματα».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος απαντώντας στις επικρίσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ για τα κυβερνητικά μέτρα για τους πυροπαθείς. http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/07/31/1393871.htm

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Παυλόπουλος, «τα “μέτρα” του ΠΑΣΟΚ υπερκαλύπτονται από τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, χθες και σήμερα, στην Κορινθία και στην Αχαΐα, ενώ, όπως επισημαίνει, ειδικά για την Αχαΐα, εξαγγέλθηκε το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Αποκατάστασης Πυροπλήκτων Αχαΐας το οποίο τροφοδοτείται, σε πρώτη φάση, με 10 εκ. ευρώ, ενώ έπεται συνέχεια ανάλογα με τις ανάγκες της περιοχής. «Αυτό ούτε μπορούσε ποτέ να το φαντασθεί το ΠΑΣΟΚ, όχι απλώς ως Κυβέρνηση αλλά και ως Αντιπολίτευση!»

Ο κ. Παυλόπουλος υπογραμμίζει ακόμη ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όλες τις «καλές ιδέες» τις έχει όταν είναι στην Αντιπολίτευση.

Τέλος σημειώνει ότι «κατά την πυρκαγιά του 2000 στην Κορινθία και την Αχαΐα, που κατέκαψε μεγαλύτερη έκταση από αυτή που έχει τώρα καεί, το ΠΑΣΟΚ, ως Κυβέρνηση, έδωσε στους 3 πληγέντες Δήμους ?88.000 ευρώ (!) και αύξησε τα όριο πληρωμών κατά 3 περίπου εκ. ευρώ, χωρίς μάλιστα κανείς να ξέρει αν και αυτό ακόμη το μέτρο αξιοποιήθηκε».

«Αυτές ήταν οι “επιδόσεις” του ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνησης. Και αυτές οι “επιδόσεις” κάνουν σήμερα ακόμη πιο αναξιόπιστη την κριτική του» καταλήγει ο υπουργός Εσωτερικών.