Πολιτική
Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2007 14:04

Παπουτσής: Ίδια μέθοδος και με την Τellas, πρώτα απαξίωση και μετά ξεπούλημα

«Η διαρκής μείωση της κερδοφορίας της επιχείρησης και η συστηματική απαξίωση της ΔΕΗ έφεραν τον πανικό στην κυβέρνηση της ΝΔ ... για να αποφύγουν την κατακραυγή μετά από τις αυξήσεις των τιμολογίων με τις οποίες επιβαρύνουν υποχρεωτικά όλους τους πολίτες, προχωρούν τώρα στο ξεπούλημα της TELLAS».

Αυτό υπογράμμισε ο υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης, Τουρισμού και Εμπορικής Ναυτιλίας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, σχετικά με την απόφαση της ΔΕΗ για την πώληση της TELLAS.

«Δυστυχώς», σημείωσε ο κ.Παπουτσής, «η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει αποδείξει ότι στερείται αναπτυξιακού οράματος, στρατηγικής και ικανότητας διαχείρισης υπέρ του Δημοσίου συμφέροντος. Όπως και σε άλλες περιπτώσεις έτσι και στη περίπτωση της TELLAS η μέθοδος υπήρξε η ίδια. Πρώτα απαξίωση και στη συνέχεια ξεπούλημα» .

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ενημέρωση της Βουλής από τον υπουργό Ανάπτυξης για τις λεπτομέρειες της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ όσον αφορά την πώληση της TELLAS. «Απαιτείται πλήρης παρουσίαση των στοιχείων, σχετικά με την σημερινή αποτίμηση της TELLAS, το ύψος του τιμήματος πώλησης, τη μίσθωση του Δικτύου Οπτικών Ινών, τη σύμβαση παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών από την TELLAS προς τη ΔΕΗ», πρόσθεσε ο κ. Παπουτσής και παρατήρησε:

«Πέραν των ταμειακών αναγκών της ΔΕΗ η πώληση έχει ευρύτερη σημασία καθώς το Δίκτυο Οπτικών Ινών το οποίο είναι εγκατεστημένο σε όλη τη χώρα πάνω από το δίκτυο υψηλής τάσης της ΔΕΗ φέρνουν την TELLAS σε πλεονεκτική θέση στην αγορά ως πάροχο εναλλακτικής σταθερής τηλεφωνίας».