Κοινωνία
Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 14:01

Ένταση και χημικά σε συγκέντρωση στην Πανεπιστημίου - Προσαγωγές

Σκηνικό έντασης νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας, σε συγκέντρωση συλλογικοτήτων, που, παρά την απαγόρευση συναθροίσεων, συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και στην πλατεία Κλαυθμώνος.Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν, καθώς, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ομάδα ατόμων κινήθηκε απειλητικά εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες προχώρησαν σε ρηψη χημικών και βομβίδες κρότου-λάμψης, καθώς και σε πέντε προσαγωγές. Από την πλευρά τους, οι διαδηλωτές κάνουν λόγο για βία των αστυνομικών. Στο σημείο κατέφθασε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ. Από το πρωί η αστυνομία διενεργεί συνεχείς ελέγχους, έχει προσχωρήσει και σε προσαγωγές, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες με κατασχθεθέντα αντικείμενα, όπως κράνη, κοντάρια κι αντιασφυξιογόνες μάσκες.

 

Σκηνικό έντασης νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας, σε συγκέντρωση συλλογικοτήτων, που, παρά την απαγόρευση συναθροίσεων, συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν, καθώς, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ομάδα ατόμων κινήθηκε απειλητικά εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες προχώρησαν σε ρηψη χημικών και βομβίδες κρότου-λάμψης, καθώς και σε πέντε προσαγωγές.

Από την πλευρά τους, οι διαδηλωτές κάνουν λόγο για βία των αστυνομικών. Στο σημείο κατέφθασε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ.

Η Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Αμερικής, καθώς και η Σταδίου είναι κλειστές, ενώ με νέα εντολή της αστυνομίας έκλεισε και έκτος σταθμός του Μετρό, αυτός στο «Μεταξουργείο».

Από το πρωί η ΕΛ.ΑΣ. διενεργεί συνεχείς ελέγχους, έχει προσχωρήσει και σε προσαγωγές.