Πολιτική
Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2007 10:40

Σοβαρά προβλήματα σε Μάκρη Έβρου από τις πλημμύρες

Βροχές και τοπικές καταιγίδες σημειώνονται και σήμερα σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα.

Τα σοβαρότερα προβλήματα παρατηρούνται στο χωριό Μάκρη του Έβρου, όπου πλημμύρισαν αρκετά σπίτια, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας τα ορμητικά νερά τοπικών χειμάρρων από την έντονη βροχόπτωση δημιούργησαν προβλήματα σε ολόκληρη την παραλιακή ζώνη της Αλεξανδρούπολης, από τη Μάκρη έως τα Δίκελλα.

Εν τω μεταξύ 70 επιβάτες της αμαξοστοιχίας Ιντερσίτι που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Αθήνα, εγκλωβίστηκαν όταν το τρένο ακινητοποιήθηκε στις 07:15 στο ύψος της Κομοτηνής, 40 χλμ από την Αλεξανδρούπολη, λόγω ανόδου της στάθμης των υδάτων από υπερχείλιση χειμάρρου. Οι επιβάτες προωθήθηκαν τελικά με λεωφορεία του ΟΣΕ στο χωριό Μέστι, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Επίσης, λίγο νωρίτερα, προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σημειώθηκαν στην Εγνατία Οδό από Κομοτηνή προς Αλεξανδρούπολη, πριν από τον κόμβο της Μάκρης, εξαιτίας ανατροπής φορτηγού αυτοκινήτου.