Κοινωνία
Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020 12:22

Πώς θα γίνονται τα μαθήματα στο Δημοτικό

Κλειστά θα παραμείνουν από τη Δευτέρα έως και τα τέλη Νοεμβρίου τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία όλης της χώρας, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Κλειστά θα παραμείνουν από τη Δευτέρα έως και τα τέλη Νοεμβρίου τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία όλης της χώρας, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Ωστόσο, τα μαθήματα για τους μικρούς μαθητές δεν θα σταματήσουν, καθώς θα πραγματοποιούνται μέσω δύο εναλλακτικών μεθόδων:

  • Εκπαιδευτική Τηλεόραση: Από τις 9.00 το πρωί της Δευτέρας θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τα τηλεοπτικά μαθήματα για τους μαθητές Δημοτικού.
  • Σύγχρονη Τηλεκπαίδευση: Θα ξεκινήσει από την Τετάρτη και θα είνα υποχρεωτική. Η κάθε εκπαιδευτική ώρα θα διαρκεί 30 λεπτά. Για τους μαθητές Δημοτικών τα μαθήματα θα διαρκούν από τις 14.00 έως τις 17.00 και για τους μαθητές Νηπιαγωγείων από τις 14.00 έως τις 16.20.

Η κυρία Κεραμέως εξήγησε ότι τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται τις μεσημβρινές ημέρες:

  • Αφενός για να διευκολυνθούν οι οικογένειες είτε επειδή έχουν μεγαλύτερα παιδιά, τα οποία έχουν τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες (σ.σ. Γυμνάσιο, Λύκειο) είτε επειδή οι γονείς τηλεργάζονται, και επίσης όλοι κάνουν χρήση συσκευών για την εξ αποστάσεως εργασία ή εκπαίδευση
  • Αφετέρου για να περιορίσουμε την ταυτόχρονη χρήση όλων των δικτύων από μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους κ.ο.κ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύνδεση με τις πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας είναι χωρίς χρέωση δεδομένων, ενώ παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα σύνδεσης μέσω σταθερού τηλεφώνου με αστική χρέωση.

Στο μεταξύ, οδηγίες θα σταλούν εντός της ημέρας σ΄ όλα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία της χώρας, ώστε να ακολουθήσουν δύο ημέρες προσαρμογής, πριν την έναρξη των ψηφιακών μαθημάτων την προσεχή Τετάρτη.

Η κ. Κεραμέως, τέλος, υπενθύμισε ότι από τον Μάρτιο, το υπουργείο Παιδείας στέλνει διαρκώς τεχνολογικό εξοπλισμό στα σχολεία, μέσα από ευρωπαϊκά κονδύλια και δωρεές.

naftemporiki.gr