Πολιτική
Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2007 16:07

ΠΑΣΟΚ: Συνεχίζεται η απαξίωση του ΟΤΕ

Για συνεχιζόμενη απαξίωση του ΟΤΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ο υπεύθυνος Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας, κάνοντας παράλληλα λόγο για απώλειες χιλιάδων συνδρομητών του Οργανισμού που -όπως υποστηρίζει- αναμένεται να φθάσουν τις 200.000 μέχρι το τέλος του χρόνου.

Επίσης όπως επισημαίνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, «οι απώλειες συνδρομητών αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω εξαιτίας της καθυστέρησης του ΟΤΕ να εμφανίσει στην αγορά το λεγόμενο "τριπλό πακέτο" (σταθερή, κινητή και γρήγορο internet από την ίδια συσκευή)», κάτι που -όπως σημειώνει- ήδη προσφέρεται από ανταγωνιστή του ΟΤΕ και προετοιμάζεται εντατικά και από άλλον.

Σύμφωνα με τον κ.Ρόβλια, η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στη σύγκρουση της διοίκησης του ΟΤΕ με τη διοίκηση της Cosmote για το ποιος θα είναι επικεφαλής στο νέο τριπλό προϊόν.

Εξάλλου το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται και στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στον ΟΤΕ από την ΕΕΤΤ για τα οποία σημειώνει ότι:«είτε τα πρόστιμα που επιβάλλει η διοίκηση της ΕΕΤΤ (διορισμένη από την κυβέρνηση) είναι παράνομα και άρα κακώς τα επιβάλλει, είτε είναι νόμιμα και άρα η διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση του ΟΤΕ κακώς δεν τα πληρώνει, οπότε ο ΟΤΕ είναι μεγαλοπαραβάτης του δικαίου των τηλεπικοινωνιών και ταυτόχρονα μεγαλοοφειλέτης του Ελληνικού Δημοσίου».

«Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει θέση πριν παρέμβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως έγινε με τον αντίστοιχο ΟΤΕ της Ισπανίας (TELEFONICA)», υπογραμμίζει ο κ.Ρόβλιας και καταλήγει συνεχίζοντας την επίθεση στην κυβέρνησης:

« Τελικά για τα μόνα που ενδιαφέρθηκε στον ΟΤΕ η κυβέρνηση ήταν η πρόσφατη, κατά 70%, αύξηση του μισθού του κ. Βουρλούμη (από 15.000 ευρώ σε 25.000 ευρώ καθαρά το μήνα), οι χιλιάδες "γαλάζιες" προσλήψεις, οι οποίες και συνεχίζονται εν μέσω προεκλογικής περιόδου και η πώληση μετοχών του ΟΤΕ για εισπρακτικούς λόγους. Κατά τα λοιπά, οι συνδρομητές του ΟΤΕ πρέπει να οπλίζονται με μεγάλη υπομονή για να αντέξουν τις πολυήμερες καθυστερήσεις τόσο για τις νέες συνδέσεις, όσο και για τις επισκευές των βλαβών».